main logo
4374

Oficial: Creștere bruscă a cazurilor de infectare, în nordul Moldovei

În perioada 26 mai - 4 iunie, în raioanele de nord ale Moldovei, inclusiv la Bălţi, a fost înregistrată o creştere bruscă a numărului de cazuri de infectare cu COVID-19.

Oficial: Creștere bruscă a cazurilor de infectare, în nordul MoldoveiFoto: tv8.md

Despre aceasta s-a menţionat la conferinţa de presă săptămânală a Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, transmite Știri.md.

Potrivit agenţiei Infotag, directorul Agenţiei naţionale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a menţionat că, timp de o săptămână, numărul cazurilor la Râșcani a crescut cu 79,5%, la Taraclia - cu 53,1%, la Bălţi - cu 42,5%, la Sângerei - cu 36,4%, în Găgăuzia - cu 35,3%, la Briceni şi Cimişlia - cu câte 33,3%.

"La Râșcani, pe lângă cazurile care sunt înregistrate în rândul populaţiei care locuieşte şi lucrează în raion, există şi cazuri de infecţie în rândul celor care lucrează la Bălţi. Este vorba despre exportul de cazuri de la Bălţi la Râșcani. Şi în raioanele de sud a fost înregistrată o tendinţă ascendentă", a spus el.

Potrivit lui, de la începutul epidemiei în Moldova, au fost deja înregistrate peste 9 mii de cazuri de infecţie, aproximativ 5,2 mii sau 58% dintre pacienţi s-au vindecat, 317 au murit, 3 461 de pacienţi sunt încă la tratament, dintre care 274 sunt în stare gravă.

"Noi nu suntem cea mai infectată ţară, însă indicatorii noştri depăşesc indicatorii ţărilor din regiune, inclusiv ai Ungariei, Bulgariei, Greciei şi Slovaciei. Rata de deces este de 90 la 1 milion de oameni, ceea ce, la fel, nu este un record, dar este mai mare decât în regiune. Mortalitatea rămâne la nivelul de 3,5%", a spus directorul.

El a menţionat că rata de contagiozitate continuă să crească şi acum este 1,18. Vârsta medie a bolnavilor este de 47 de ani, 59% sunt femei, 60% sunt locuitori ai oraşelor, iar perioada medie de incubare rămâne în limita a cinci - şase zile. Din numărul total de lucrători medicali bolnavi, 67% (1139 persoane) s-au vindecat, 32% (556) sunt încă bolnavi, iar 1% (18) au murit.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării