main logo
2324

Oficial: Când vor fi anulate majoritatea restricţiilor în R. Moldova

Prim-ministrul Ion Chicu consideră că, după 31 mai, în Moldova vor fi ridicate majoritatea restricţiilor impuse în legătură cu pandemia de coronavirus.

Oficial: Când vor fi anulate majoritatea restricţiilor în R. MoldovaFoto: știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta el a declarat luni dimineaţa, după şedinţa săptămânală cu preşedintele şi speakerul Parlamentului, transmite Știri.md.

El a amintit că vineri a expirat starea de urgenţă, introdusă de Parlament pentru o perioadă de 60 de zile, de la 17 martie până la 15 mai.

"În perioada 16 mai - 30 iunie, în Moldova a fost declarată stare de urgenţă de sănătate publică. Aceasta înseamnă că majoritatea restricţiilor şi măsurilor de securitate introduse se menţin. În acelaşi timp, vom acţiona în funcţie de situaţie. 

Vedem că situaţia economică din întreaga lume se îmbunătăţeşte, multe ţări europene ridică restricţiile din acest motiv. 

Presupun cu mare probabilitate că în Moldova majoritatea restricţiilor vor fi ridicate după 31 mai. Dar deocamdată este necesar să respectăm strict toate cerinţele, acest lucru se referă la toţi", a subliniat Chicu.

El a remarcat că se menţine interdicţia la deschiderea centrelor comerciale şi pieţelor în municipiile Chişinău şi Bălţi. Premierul l-a atenţionat pe primarul municipiului Bălţi cu privire la responsabilitate, după ce acesta, la sfârşitul săptămânii trecute, care desfăşurat o şedinţă a Comisiei situaţii excepţionale a oraşului, la care a fost examinată posibilitatea redeschiderii pieţelor în Bălţi.

De asemenea, prim-ministrul i-a îndemnat pe veteranii care au organizat duminică un miting de protest în centrul Chişinăului să respecte legea. 

El a amintit că o parte din cerinţele lor înaintate după protestul din 2 martie au fost realizate de Guvern. Potrivit lui, sunt în proces de pregătire şi documentele pentru constituirea Biroului pentru veteranii în cadrul Guvernului.

"Putem discuta aceste probleme în cadrul legii şi suntem recunoscători acelor veterani care au participat la elaborarea propunerilor. Dar calea ultimatumurilor şi încălcarea ordinii publice este inacceptabilă pentru Guvernul actual", a subliniat Chicu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării