main logo
13333

Oficial: Angajații din sectorul bugetar vor sta acasă încă 10 zile

Bugetarii vor sta acasă de mâine, 7 aprilie până pe 17 aprilie.

Oficial: Angajații din sectorul bugetar vor sta acasă încă 10 zileFoto: știri.md

O decizie în acest sens a fost luată în cadrul ședinței Comisiei Situații Excepționale, iar anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, transmite Știri.md.

"La propunerea medicilor, dar și a Organizației Mondiale a Sănătății s-a decis ca perioada 07-17 aprilie să fie declarate zile de odihnă pentru toate unitățile din sectorul bugetar și instituțiile autorităților publice la autogestiune cu excepțiile care au fost valabile și pe parcursul săptămânii precedente adică: instituțiile medico-sanitare, autoritățile administrative din domeniul apărării naționale ordinii publice și securității naționale, dar instituțiile de învățământ de toate nivelurile. Astfel, lecțiile și cursurile vor continua online", a spus Chicu.

Totodată, potrivit lui, perioada 07-17 aprilie este declarată liberă, însă aceasta poate fi extinsă la necesitate și până la 28 aprilie.

La fel, prim-ministru a menționat că după finalizarea stării de urgență, cetățenii ar putea veni la un regim de 6 zile pe săptămână.

"Considerând numărul mare de zile libere alocate în această perioadă, probabil că va trebuie pentru o perioadă oarecare să revenim la regimul de muncă în 6 zile, regim care a fost cu mulți ani în urmă", a adăugat Chicu.

Știri.md amintește că azi-dimineață, ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu spunea că va veni cu o propunere către Comisia Situații Excepționale ca următoarele 2 săptămâni să fie declarate libere pentru bugetari.

Precizăm, că la ora actuală, în R. Moldova avem înregistrate 864 de persoane cu COVID-19.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate deja 17 decese din cauza COVID-19, iar 30 de pacienți infectați s-au vindecat.

Știri.md amintește că, începând cu 25 martie, este limitată mișcarea populației în municipii, orașe și centre raionale pentru a preveni infecția cu coronavirus.

Menționăm că pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării