main logo
1654

Oficial: 800.000 de doze de vaccin Pfizer vor ajunge curând la Chișinău

Moldova va primi, în următoarea perioadă, noi loturi de vaccin anti-COVID.

Oficial: 800.000 de doze de vaccin Pfizer vor ajunge curând la ChișinăuFoto: realitatea.md

Este vorba de un număr de peste 100.000 de doze de vaccin Pfizer, donație din partea statului român, dar și un lot din totalul de 700.000 de doze Pfizer, în baza unui contract al autorităților de la Chișinău, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

Până acum, la Chișinău au ajuns peste 1 milion de doze de vaccin de diferite tipuri, precum Pfizer, AstraZeneca, Sputnik V, Sinopharm sau altele.

Despre asta anunță secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Denis Cernelea.

În cadrul unei conferințe de presă, Cernelea a explicat că stocul de vaccin anti-COVID este suficient în Moldova pentru a fi imunizați și cei care nu au făcut-o până acum, în special tinerii care sunt, de altfel, cei mai reticenți la acest capitol.

„Pentru a doua jumătate a săptămânii viitoare este planificat să intre în țară acel suport, donație din partea statului român, în cantitate de 100.000 de doze. 

La fel, către sfârșitul lunii curente - începutul lunii august, ar urma să vină și primul lot din contractul încheiat cu compania Pfizer, contractul de 700.000 de doze.

Contractul este încheiat, iar toate formalitățile juridice le-am efectuat. Acum doar suntem în așteptarea lotului de vaccin. Vaccin cu siguranță va fi suficient, în acest sens, acum este important să fim toți cât mai solidari și să ne imunizăm”, a explicat Denis Cernelea.

Cernelea nu a explicat, însă, cât va conține primul lot de vaccin Pfizer din totalul celor de 700.000 achiziționate.

Amintim că, Guvernul de la București a anunțat, săptămâna trecută, că va dona Republicii Moldova 100.620 de doze de vaccin Pfizer. Declarația a fost făcută de către premierul României, Florin Cîţu, după ședința Guvernului României.

Republica Moldova a început negocierile cu compania Pfizer/BioNTech privind achiziționarea unui lot de 700.000 de doze de vaccin anti-COVID. 

Responsabilii, însă, nu au anunțat despre oferta primită și despre costurile pe care va trebui să le suporte Guvernul de la Chișinău.

Până în prezent, țării noastre i-au fost livrate 1.248.090 de doze de vaccin împotriva COVID-19, iar campania de imunizare a demarat în data de 2 martie.

Potrivit datelor statistice ale Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, până astăzi au fost administrate 793.281 de doze de vaccin, fiind imunizate 308.439 de persoane, cu ambele doze.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării