main logo
1370

Oficial: 317 lucrători medicali din Moldova, diagnosticați cu COVID-19

Numărul lucrătorilor medicali din Republica Moldova infectați cu COVID-19 a ajuns la 317.

Oficial: 317 lucrători medicali din Moldova, diagnosticați cu COVID-19Foto: știri.md

Potrivit datelor oferite de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, lucrătorii medicali s-au infectat pe cale comunitară, habituală sau la locul de muncă, transmite Știri.md.

Doar ieri, 8 aprilie, au fost confirmate alte 27 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate printre care: medici - 5, asistenţi medicali - 9, felceri - 3, farmacişti - 1, personal auxiliar - 9 persoane. 

În total, au fost confirmate 317 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici-86, asistenţi medicali-108, felceri-24, paramedici- 1, farmacişti-6, personal auxiliar-92 persoane. 

Cei mai mulți fiind angajații spitalului raional și asistenței medicale urgente din Soroca-96, Ștefan Vodă-46, Glodeni-20.  

16 cazuri de infectare au fost confirmate rândul angajaților Spitalului Clinic Republican, iar 9 din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie. 

Amintim că la data de 7 aprilie, 257 lucrători medicali din Republica Moldova erau diagnosticați cu coronavirus.

La ora actuală, în R. Moldova avem înregistrate 1.174 de persoane cu COVID-19.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate deja 28 decese din cauza COVID-19, iar 43 de pacienți infectați s-au vindecat.

Știri.md amintește că, începând cu 25 martie, este limitată mișcarea populației în municipii, orașe și centre raionale pentru a preveni infecția cu coronavirus.

Menționăm că pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării