main logo
23986

Oficial: 23 de cazuri pozitive cu Coronavirus în Moldova

Încă 11 cazuri de infecție cu COVID-19 au fost confirmate de laboratorul ANSP. Printre cei infectați se află și un copil.

Oficial: 23 de pacienți cu COVID-19 în Moldova. Primul copil infectatColaj: știri.md

Astfel, numărul cazurilor confirmate în total crește la 23 în Republica Moldova. 

Declarațiile au fost făcute de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19, transmite Știri.md.

"În laboratorul ANSP au fost efectuate 49 de teste, 11 dintre care au ieșit pozitive. 3 cazuri sunt de import, cu regret avem 8 cazuri cu statut local, adică de import local.

Pe tot parcursul zilelor am menționat că nu avem copii infectați, însă astăzi avem un copil cu COVID-19, infectat de mama revenită din Italia.

Solicităm respectuos respectarea regulilor, chem toată populația R. Moldova la responsabilitate, corectitudine. Mulțumesc angajaților sistemului de sănătate că acordă asistența necesară populației.

Asistența medicală se acordă doar în cadrul instituțiilor medicale, solicităm respect față de personalul medical, pentru că atunci când avem probleme de sănătate mergem la medici.

Avem 3 persoane care au o situație de ameliorare, vom repeta testele și dacă vor ieși negative vom avea primele cazuri de externare", a menționat Dumbrăveanu.

Șeful statului, Igor Dodon, a menționat că statul dispune de suficiente medicamente și echipaj medical, unica problemă este indiferența oamenilor.

Începând cu ziua de mâine, cetățenii iresponsabili vor fi amendați sau se vor alege cu dosare penale.

Guvernul Chicu va analiza mâine necesitatea declanșării stării de urgență în Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării