main logo
12596

Oficial: 14 pasageri din avionul femeii infectate sunt de negăsit

Paisprezece pasageri din avionul în care s-a aflat femeia infectată cu coronavirus nu pot fi identificați.

Oficial: 14 pasageri din avionul femeii infectate sunt de negăsit

Este vorba de cursa Milano-Chișinău din 7 martie. Pasagerii au indicat date eronate în fișele epidemiologice completate la intrarea în țară, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Într-un briefing de presă, ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că în avion au fost 145 de pasageri, printre care și zece cetățeni ucraineni. 

Pasagerii au fost informați că sunt obligați să respecte regimul de autoizolare la domiciliu. Toate fișele epidemiologice completate au fost transmise medicilor de familie pentru a-i monitoriza.

„14 persoane nu au putut fi identificate din cauza datelor eronate care au fost prezentate în fișele epidemiologice”, a spus Viorica Dumbrăveanu.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale solicită tuturor pasagerilor cursei Wizzair, W6 3796, Milano-Chișinău, aterizată sâmbătă, 7 martie,  la ora 11:47, să rămână izolați la domiciliu și să informeze imediat medicul de familie pentru a fi examinați și monitorizați.

Cu privire la cetățenii Ucrainei de pe această cursă, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene au fost informate autoritățile din Ucraina.

În cazurile suspecte de duminică testele au ieșit negative. Astăzi sunt testate alte trei persoane, iar rezultatele vor fi gata pe parcursul zilei.

Știri.md amintește că primul caz de infectare cu coronavirus de tip nou a fost confirmat oficial de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) în Republica Moldova.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 ani, revenită, pe 7 martie, din Italia.

Pacienta este internată într-o instituție spitalicească strategică, unde primește tratamentul corespunzător.

Aceasta suferă de mai multe boli cronice: diabet zaharat, supraponderare de gradul 2 și hipertensiune.

În acest context, în Republica Moldova a fost anunțat Cod Portocaliu de Coronavirus.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării