main logo
2066

Ofertă de 400.000 de doze: Moldova oferă 4 zile producătorilor de vaccin

Republica Moldova a oferit doar 4 zile marilor producători de vaccin pentru a ne face o ofertă pentru cele 400.000 de doze de vaccin anti-COVID.

Ofertă de 400.000 de doze: Moldova oferă 4 zile producătorilor de vaccinFoto: msmps.gov.md

Prin urmare, deputatul Dan Peciun susține că lansarea procedurii de achiziții publice a fost transmisă astăzi mai multor producători, transmite Ștri.md

"Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate a transmis astăzi prin poștă electronică, mai multor producători de vaccin, printre care AstraZeneca, Pfizer, Moderna, Sputnik V, Covishield, notificarea privind lansarea procedurii de achiziții publice a 400.000 de doze de vaccin prin negociere directă fără anunț prealabil", a spus Perciun. 

Totodată, deputatul susține că până pe 29 martie aceste companii trebuie să se familiarizeze cu legislația Republicii Moldova.

"Companiile trebuie să completeze formularele aferente, să ofere o garanție a ofertei în valoare de 0,5% din contract și să stabilească că pot asigura livrarea vaccinului în Republica Moldova în termen de 20 de zile de la semnarea contractului.

Să sperăm că marii producării vor reuși în 4 zile lucrătoare să facă toate aceste lucruri", a conchis Perciun.

Știri.md amintește că Guvernul în exercițiu, întrunit pe 11 martie în ședință, a decis alocarea a 60 de milioane de lei pentru procurarea vaccinului împotriva COVID-19.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării