main logo
498

OccupyGuguţă şi Hai, Moldova! au protestat în fața Guvernului

Activiştii organizaţiilor obşteşti "OccupyGuguţă" şi "Hai Moldova!" au protestat vineri în faţa Guvernului, cerând luarea măsurilor pentru protecţia mediului.

OccupyGuguţă şi Hai, Moldova! au protestat în fața Guvernului

Tinerii ţineau pancarte cu mesajele „Vrem schimbări de atitudine, nu schimbări climatice!”, „Clima se schimbă, dar noi - nu”, „Nu avem planeta B”, „Vrem sistem eficient de gestionare a deşeurilor!”, transmite Știri.md cu referire la Infotag.md

Un protestatar a îmbrăcat o mască antigaz, iar altul trăgea după sine vase de plastic. Printre manifestanţi era şi fostul ministru al Apărării RM, Vitalie Marinuţa.

Activistul Eugen Camenşcic a remarcat că „toţi locuitorii planetei Pământ sunt interesaţi să păstreze o natură vie, nu moartă”.

„Cerem Guvernului să ia măsuri pentru a proteja mediul. Autorităţile nu fac nimic pentru a proteja aerul curat, pentru a recicla deşeurile, nici măcar nu pot organiza curăţarea teritoriilor satelor şi oraşelor”, a spus el.

După mitingul de la Guvern, protestatarii intenţionează să meargă la Primăria municipiului Chişinău şi să înmâneze conducerii acesteia o petiţie.

„Documentul include trei cerinţe principale. Cerem ca în capitală să fie elaborat un plan de protecţie a aerului curat. De asemenea, avem nevoie urgentă de o strategie de dezvoltare a oraşului şi de un plan de implementare a tehnologiilor de economisire a energiei. Vom organiza următorul protest pe 15 aprilie şi vom face acest lucru sistematic, cerând îndeplinirea cerinţelor noastre”, a promis activistul.

На данном изображении может находиться: 5 человек, люди улыбаются, толпа

На данном изображении может находиться: 5 человек, толпа и на улице

На данном изображении может находиться: 6 человек, люди улыбаются, толпа и на улице

На данном изображении может находиться: 4 человека, люди стоят и на улице

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării