main logo
1204

Oase găsite într-un parc din Chișinău: ANSA și Agenția de Mediu au inspectat zona

Imagini de groază la marginea unui parc din capitală. Un morman de oase a fost lăsat să se descompună în aer liber aproape două săptămâni, iar putoarea a împânzit zona.

Oase găsite într-un parc: ANSA și Agenția de Mediu au inspectat zonaFoto: captură video

Deși poliția a fost sesizată în ziua în care carcasele au fost depistate, acestea au rămas acolo până ieri, când angajații ANSA și ai Agenției de Mediu au inspectat zona, transmite Știri.md cu referire la Tv6.md.

Rămășițele de animale, pe alocuri învelite cu peliculă ruptă și câțiva saci zdrențăroși, au fost aruncate într-un parc aflat în gestiunea Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală. Oasele au fost găsite, cu aproape două săptămâni în urmă, mai exact în data de 23 martie, de un pădurar, care susține că a alertat poliția.

”Eu seara am inspectat și nu era nimic, iar dimineața la ora 09:00 erau. Asta înseamnă că au venit noaptea târziu sau dimineața devreme”, a declarat Andrei Spînu, pădurar.

Administrația Muzeului nu știe cine ar fi putut lăsa leșurile, care par să fie ale unor bovine, însă presupune că ar fi vorba despre un agent economic din suburbie.

„Este vorba de un agent economic. Acest lucru ni-l spun și specialiștii. Este un volum foarte mare, probabil, este o întreprindere de prelucrare a cărnii”, a spus Petru Vicol, directorul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală.

După ce subiectul a fost discutat pe larg pe rețelele de socializare, unde au fost publicate și fotografii, iar oamenii s-au arătat indignați de situație, responsabilii de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor și specialiștii Agenției de Mediu s-au deplasat la fața locului abia luni. Aceștia au refuzat însă să discute cu reporterul, care a încercat să afle de ce le-a luat atâta timp până au ajuns la fața locului.

Solicitat de noi, serviciul de presă al Poliției Capitalei ne-a confirmat că acest caz a fost înregistrat, iar oamenii legii sunt în căutarea făptașului. Între timp, specialiștii de la ANSA au convenit ca osemintele să fie înhumate pe teritoriul parcului, pentru a nu răspândi mizeria. Decizia finală urmează însă să o ia pretura Botanica.

Deocamdată, nu este clar ce sancțiuni vor fi aplicate pentru asemenea ispravă, întrucât pedeapsa va fi stabilită după identificarea făptașului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării