main logo
1836

Oamenii spun că un litru de ulei nu le ajunge nici pentru o săptămână

Litrul de ulei vegetal a ajuns să coste la Căușeni între 44 și 48 de lei față de prețul anterior de 34-36 de lei cât era până acum.Uleiul ambalat în sticle de plastic de 955 ml s-a scumpit cu 12 lei sau cu aproximativ 25%, în ultimele zile.

Oamenii spun că un litru de ulei nu le ajunge nici pentru o săptămânăFoto: studio-l

În unele piețe mai poate fi găsit ulei de casă nerafinat sau rafinat doar partial care constă  până la 40 de lei per litru, transmite Știri.md cu referire la studio-l.md.

Căușenenii spun că un litru de ulei nu le ajunge nici pentru o săptămână, iar scumpirile din ultima vreme îi bagă în sărăcie.

Joi dimineața în magazinele din Căușeni prețul unui litru de ulei vegetal din floarea soarelui costa între 44 și 48 de lei. 

Comercianți afirmă că prețurile cresc odată cu suplinirea stocurilor, iar de fiecare data când primesc marfă nouă, uleiul vine mai scump.

Comercianții dau vina pe distribuitorii și producătorii de creșterea actuală a prețurilor la uleiul vegetal care au majorat brusc prețurile.

Dacă mai devreme creșterea era de 30-40 de bani per litru, acum există o creștere de 10 lei și chiar mai mult. A crescut și prețul uleiului de casă.

La tarabele din piețe uleiul rafinat doar o singură data costa și el 40 de lei litru.

Vânzătorii cred că prețul acestuia va mai crește și asta pentru că zilele curente prețul angro la Chișinău era de 45 de lei.

Căușenenii spun că nu au încotro și vor trebui să cumpere la acest preț, asta pentru că în în ultima perioadă asistăm doar la creșteri de prețuri.

De notat că dacă în lunile ianuarie-februarie preţul uleiului vegetal a înregistrat o creştere cu doar cu 1,1%, apoi în martie cu aproape 5,7%.

Cei care produc ulei din floarea soarelui la morile din raion spun că și acolo au crescut prețul de procesare a semințelor. 

Totuşi după o scumpire la începutul lunii martie, ca urmare a panicii provocate de războiul din Ucraina, preţurile la ulei au rămas timp de aproape două luni relativ stabile, ca la începutul lunii mai să crească din nou.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării