main logo
5586

Un nou protest cu încălcări și rețineri s-a desfășurat în Capitală

Mai mulți oameni au fost surprinși de dimineață cum se grăbesc să urce în autobuze pentru a ajunge la protestul din Capitală, organizat la ora 11:00, în fața Parlamentului.

Un nou protest cu încălcări și rețineri s-a desfășurat în CapitalăFoto: Partidul Șor

Între timp, șoferii care transportau oamenii erau întâmpinați pe trasee de către polițiști și verificați, transmite Știri.md.

Cu toate acestea, se pare că nu toți șoferii întruneau condițiile tehnice necesare pentru a transporta pasageri, iar polițiștii au încercat să dea jos oamenii din autobuze. Acest fapt însă nu i-a oprește pe oameni, care strigau „Jos, Maia Sandu” chiar în parcări.

Doar în primele 30 de minute de la începutul protestelor oamenii legii au înregistrat mai multe încălcări. Potrivit datelor, 24 de participanți, printre care 15 minori fără însoțitori, au fost conduși la Inspectorat pentru identificare, iar una dintre persoane se află în căutare.

Astfel, mai mulți minori care au venit la protest au fost conduși la Inspectoratul de Poliție pentru identificare.

De asemenea, un bărbat de 37 de ani a fost reținut după ce asupra acestuia a fost depistat un cuțit.

Totodată, locuitorii Capitalei deja au sesizat Poliția despre comportamentul participanților la întrunire, fiind deranjați în special că aceștia își satisfac necesitățile fiziologice în curțile blocurilor și în stațiile de așteptare a transportului public.

Pe măsură ce lumea s-a adunat în fața Parlamentului, unii dintre aceștia au blocat bd. Ștefan cel Mare și Sfânt. În această ordine de idei, polițiștii au îndemnat șoferii să evite zona, în special perimetrul străzilor Maria Cebotari și Sfatul Țării.

„Pentru că transportul public este redirecționat, rugăm în special părinții să însoțească copiii, pentru a evita dezorientarea, rătăcirea și expunerea riscului acestora”, au declarat polițiștii.

Menționăm că protestul a fost organizat de Mișcarea Pentru Popor. Acesta s-a desfășurat în fața Parlamentului. Manifestanții au cerut ca guvernarea să adopte urgent modificările la legislație, înregistrate astăzi de fracțiunea Partidului „Șor”. Acestea prevăd mecanismul de achitare a facturilor populației pentru lunile de iarnă.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării