24 aug, 2019 09:34
599
0
Oamenii, nemulțumiți de scumpirea energiei electrice
24 aug, 2019 09:34
599
0

Tarifele majorate pentru energia electrică au fost publicate în Monitorul Oficial. Asta înseamnă că, de astăzi, un kilowatt oră costă cu 10 bani mai mult, decât până acum, pentru cei care achită companiei „Gas Natural Fenosa”.

Decizia de a mări prețurile îi nemulțumește pe majoritatea oamenilor de rând, care speră că autoritățile se vor răzgândi, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

De astăzi, energia electrică pentru cei care au contracte cu „Gas Natural Fenosa” costă deja 1 leu și 89 de bani pentru un kilowatt oră. 

Astfel, o familie care utilizează, în medie, 150 de kilowatti în decurs de o lună, după scumpire vor achita cu 15 lei mai mult. Cei mai nemulțumiți de scumpire se arată bătrânii:

Părere negativă, pentru că suntem bătrâni și nu avem cu ce achita.

Dacă acum nu avem cu ce plăti, atunci ce vom face pe urmă?

Este o majorare importantă. Soțul meu lucrează mult în fața calculatorului.TEXT: Un consumator chiar s-a propus să fie prezent la masa de discuții atunci când este abordată o posibilă modificare de tarif.

Aș fi vrut ca și consumator să fiu la masa de discuții, în mare măsură cu distribuitorul, pentru ca să punem la discuție care sunt cheltuielile dumnealui. De ce eu trebuie să-mi asum toate aceste cheltuieli.

Sunt și din cei care nu vor fi afectați de scumpire.

Nu este așa de mult. Eu sunt aschetă, practic aschetism, adică nu consum electricitate.

Pentru mine nu este o sumă care m-ar afecta, dar acest lucru nu îl salut.

Între timp, expertul în energetică, Sergiu Tofilat, spune că noile tarife nu sunt justificate, fiindcă operatorii trebuiau verificați, în cadrul unui audit, pentru a exclude cheltuielile nejustificate. După valul de nemulțumiri din partea societății civile, zilele trecute, ANRE a venit cu explicații. 

Potrivit agenției, majorarea este o „ajustare a tarifelor pentru a putea acoperi prețurile la energia electrică importată, dar și a costurilor de producție”. Totodată, instituția a specificat că un alt factor a fost și evoluția cursului a dolarului pentru anul 2019.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter