17 apr, 2019 12:56
472
0
Oamenii legii au depistat nereguli la stațiile terminus ale microbuzelor
17 apr, 2019 12:56
472
0

Omenii legii, pe parcursul săptămânii precedente, au desfășurat verificări atât la stațiile terminus ale microbuzelor de rută, cât și la Auto Gara Sud, în contextul verificării stării tehnice a unităților de transport.

Potrivit Poliției Capitalei, în urma verificărilor s-au depistat mai multe nereguli la unitățile de transport, transmite Știri.md.

Dintre acestea ar fi exploatarea vehiculelor cu defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcţie, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, exploatarea vehiculelor reutilate fără autorizaţia de rigoare, precum şi amplasarea neautorizată pe vehicule a publicităţii, încălcarea regulilor de înmatriculare sau de înregistrare de stat a vehiculelor, conducerea vehiculului cu permis de conducere de o categorie necorespunzătoare.

Au fost întocmite 16 procese-verbale cu aplicarea amenzilor de la 450 lei la 750 lei și cu aplicarea a 3 puncte de penalizare. 

Doi administratori de firme s-au ales cu amendă în mărime de 3.000 lei fiecare, pentru admiterea în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice și 2 rute de maxi-taxi au rămas fără plăcuțele de înmatriculare, acestea ne fiind supuse testării tehnice.

Totodată, forțele de ordine au identificat șoferul care în urma imaginilor video apărute pe rețele de socializare a admis încălcarea normelor de capacitate la transportarea călătorilor. 

Polițiștii au stabilit că acesta avea 26 de pasageri supra normă decât numărul indicat în pașaportul tehnic. Șoferul în vârstă de 63 de ani s-a ales cu amendă în mărime de 700 lei și 3 puncte de penalizare.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter