main logo
367

O zonă din orașul Rezina va fi revitalizată cu susţinerea Poloniei

O echipă a primăriei împreună cu localnici din oraşul Rezina au identificat zona care urmează să fie revitalizată în urma implementării unui proiect susţinut de Guvernul Poloniei.

O zonă din orașul Rezina va fi revitalizată cu susţinerea PolonieiFoto: moldpres.md

Ca urmare a discuțiilor purtate, ţinând cont şi de analiza indicatorilor colectați în teritoriu, s-a stabilit că activităţile de revitalizare vor fi efectuate în Zona Terasa II din oraşul Rezina, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Aceasta a fost stabilită după ce membrii comitetului de coordonare (echipă formată din colaboratorii primăriei care are misiunea să elaboreze Programul de revitalizare urbană în localitate) au discutat cu cetățenii orașului din diferite zone. Astfel, starea generală a zonelor degradate, necesitățile și problemele cu care se confruntă localnicii, au fost identificate de comun acord.

“Am decis împreună cu oamenii, mai ales că participarea cetățenilor la procesul de elaborare a Programului este una din componentele acestui proiect de revitalizare urbană”, au precizat surse de la Primăria Rezina.

În continuare, procesul va fi urmat de efectuarea unei analize aprofundate pentru determinarea zonei de revitalizare din cadrul spaţiului degradat și crearea comisiei consultative.

Oraşele Străşeni şi Rezina din Regiunea Centru vor beneficia de suport tehnic în elaborarea Programelor de revitalizare urbană. Ajutorul va fi acordat în cadrul unui proiect implementat de Ministerul Investițiilor și Dezvoltării Economice al Poloniei, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova, și Reprezentanța Fundației „Solidarity Fund PL". Primăriile acestor două localităţi au ieșit învingătoare în urma concursului organizat de către Agenţia de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru).

„Revitalizarea urbană se referă la zonele defavorizate şi prevede un efort de cooperare între autoritățile publice locale, populaţie, societatea civilă și alți actori locali (mediul de afaceri ş.a.) pentru îmbunătățirea condițiilor de trai, creșterea calității mediului, a climatului social, precum și pentru consolidarea economiei locale”, au explicat pentru MOLDPRES surse de la ADR Centru.

Proiectul „Suport pentru administrația Republicii Moldova în implementarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională pentru anii 2016-2020 prin dezvoltarea urbană integrată și sustenabilă" este susținut financiar din fondurile Programului de cooperare poloneză pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Poloniei - Polish Aid.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării