main logo
4359

O vânzătoare din Capitală a refuzat să primească noile monede metalice de 2 lei

De mai bine de două săptămâni, Banca Națională a Moldovei (BNM) a pus în circulație noile monede metalice de 1 și 2 lei. Acestea vor circula în paralel cu bancnotele existente de aceeași valoare nominală.

O vânzătoare din Capitală a refuzat să ia noile monede de 2 leiO vânzătoare din Capitală a refuzat să primească noile monede metalice de 2 lei.

Monedele de 5 și respectiv de 10 lei vor fi puse în circulație până la sfârșitul anului curent.

Potrivit informațiilor, banii sunt puși în circulație prin intermediul băncilor licențiate, atunci când acestea se adresează la BNM după numerar.

Conducerea BNM a precizat că unii vânzători privesc cam sceptic la aceste monede, dar oricum ele sunt acceptate în orice magazin, centru comercial chiar și la piață, oamenii fiind bine informați.

Recent pe rețelele de socializare a apărut un video, în care, potrivit descrierii, o vânzătoare din Capitală a refuzat să primească noile monede metalice de 2 lei.

Femeia motivează refuzul prin faptul că nu a mai văzut astfel de monede, deși recunoaște că este informată despre introducerea acestora oficială în circulație.

Atenţielimbaj licenţios.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării