main logo
6902

O tânără riscă să rămână paralizată: Mai are 6 luni la dispoziție

Andreea Butnaru are 22 de ani, este studentă și a fost diagnosticată recent cu malformație Chiari tip I, siringomielie și atrofie medulară difuză. Tânăra cere ajutorul oamenilor cu suflet bun.

O tânără riscă să rămână paralizată: Mai are 6 luni la dispozițieColaj: știri.md

Andreea povestește că totul a început de la o mică vizită la medicul oftalmolog cu acuză de ochi uscat, din motivul care a fost direcționată la IRM Cerebral pentru a exclude alte posibile cauze ale acestei probleme, transmite Știri.md.

Doar că s-a identificat cu totul altceva, ceea ce nici nu se presupunea.

Această siringomielie împreună cu celelalte componente ale sale după multiplele explicații și presupuneri, a obținut-o genetic, de la naștere.

Pe cale medicamentoasă această maladie nu se tratează și nici nu aduce anumite îmbunătățiri, doar o invazie chirurgicală poate schimba parcursul distrugerii măduvei spinării, apariției paraliziei, pierderea capacității de a simți durere și temperatura de-a lungul spatelui și la mâini; deformarea coloanei vertebrale.

Numeroasele dureri de cap, spate, amețeli, perioadele de vomă, slăbiciunea staticii care începuse preponderent încă din 2018 să o deranjeze nu erau, nu sunt și nu pot fi asociate cu oboseala, grijile unui student și simplu fapt că totul e din cauza somnului după cum îi părea; erau niște simptome care dădeau de înțeles că ceva nu este în regulă, mărturisește Andreea.

Din motiv că totul progresează nu în ore, zile și luni, ci ani.., mai are la dispoziție cel mult jumătate de an, 6 luni este termenul limită indicat, ca să reușească să adune suma de 19.300 de euro (până acum au fost adunați abia peste 3.800 de euro) pentru o intervenție la o clinică din Spania, Barcelona și ca totul să nu degenereze în ceea ce presupune un chist siringomielnic.

Cu cât totul se va face mai rapid, cu atât este mai sigur că nu va avea loc o progresare a maladiei.

Suma nu este deloc mică. De aceea, Andreea, fiind încurajată de medic, a hotărât să încerce, prin intermediul oamenilor buni, să primească șansa la o intervenție chirurgicală care o poate salva de la paralizie.

Andreea vrea din tot sufletul să-și continue parcursul vieții. Pentru a dona și a afla mai multe detalii puteți accesa acest link.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării