main logo
1481

O tânără își caută mama din Moldova, pe care nu a văzut-o de 17 ani

O tânără stabilită la Moscova își caută mama din Moldova, pe care nu a văzut-o de 17 ani, aceasta fiind singura persoană apropiată care i-a mai rămas.

O tânără își caută mama din Moldova, pe care nu a văzut-o de 17 ani

Svetlana Kulikova are acum 26 de ani, ea însăși a devenit mamă. Dar ea visează să își vadă mama din Moldova, pe nume Angela, și a fost chiar și în emisiunea ,,Jdi menea”, dar fără vreun rezultat, transmite Știri.md cu referire la Unica.md.

La vârsta 18 ani, Angela Șișcanu a venit cu un grup de fete din Moldova la Yuryev Polsk, în regiunea Vladimir, Rusia, pentru a lucra la fabrica locală de cusut Avangard. Era anul 1991. Uniunea Sovietică se prăbușește. Dar fetelor tinere nu le păsa de politică, trăiau într-un cămin, se familiarizau cu băieții locali.

Angela l-a întâlnit pe Eugen Kulikov, în vârstă de 24 de ani. Romanul de dragoste s-a înfiripat pe loc. În iulie 1992, Eugen o cere în căsătorie pe Angela, au jucat nunta.

Astfel, Angela a rămas să locuiască în Rusia. Pe 11 mai 1993, se naște Svetlana, primul copil al cuplului. Trei ani mai târziu, vine pe lume Gherman, fratele Svetlanei.

Dar în 1996 familia a divorțat. Angela s-a întors înapoi, în Moldova. Voia să-i ia și copiii, însă Eugen nu i-a permis. Iar instanța de judecată a fost de partea tatălui.

,,Ultima dată când am văzut-o pe mama, a fost în 2002. Aveam 8 ani”, spune Svetlana. ,,A venit la noi împreună cu fiica ei, Diana, de doi ani. Au stat la noi 2 luni. De atunci nu a mai fost în Rusia. Se pare că nu a avut posibiltăți financiare.

Angela le-a scris copiilor scrisori, ultima – în 2016. De la ea, Svetlana și Gherman au aflat că mai au trei frați și surori, că mama lor trăiește la sat și o duce foarte greu. Scrisoarea a fost pierdută, singurul lucru pe care și-l amintește din adresă este ,,raionul Rezina”.


„Îmi amintesc când mama ne trimitea fructe și nuci, și ne spunea că în Moldova e foarte cald. Și îmi amintesc că tatăl meu i-a tricotat șosete bunicii din Moldova. Bunica s-a lăudat tuturor, că asta ginerele ei a făcut. Mama nu a fumat, nu a băut și îi plăcea dulceața. Ea iubea să danseze și să cânte, mi-a învățat câteva cuvinte moldovenești, care sună atât de amuzant în limba rusă, dar nu-mi mai amintesc”.


Svetlana e însăși mamă. În 2016, tatăl Svetlanei și a lui Gherman a murit. În 2018, a murit bunica din Rusia care i-a crescut.

Acum, Svetlana și Gherman locuiesc la Moscova. Svetlana lucrează ca stilist într-un salon de înfrumusețare, iar Gherman ca barman. Svetlana s-a căsătorit devreme și a divorțat. Are o fiică.

,,Mama cu siguranță trăiește în Moldova! E cea mai apropiată persoană pentru mine si Gherman. Ne-a lipsit mereu și vrem să o vedem. Mamă, răspunde-mi, te iubim foarte mult și te așteptăm!”, este mesajul tinerei.

Dacă știți ceva despre locul și soarta Angelei Kulikova (Șișcan), anunțați prin e-mail: leonid.reabcov@phkp.md.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării