main logo
1448

O tânără din Moldova povestește cum e să fii student în România

După ce-și termină studiile liceale, mai mulți tineri din Moldova aleg să meargă la o universitate din România. Mai mult sau mai puțin pregătiți, aceștia se descurcă cum pot, iar experiențele lor sunt diferite.

O tânără din Moldova povestește cum e să fii student în România

În acest context, o studentă, originară din Moldova, care-și face studiile la Craiova a hotărât să împartă propria experiență cu mai multe persoane, transmite Știri.md cu referire la diez.md.

Nicoleta Stog este studentă în anul I, la Universitatea din Craiova, Facultatea de Litere, specialitatea Jurnalism. Ea a hotărât să facă o serie de videouri în care își povestește experiența de studentă basarabeană în România.

În primul său video, Nicoleta a vorbit despre condițiile din cămine, modul în care se înțelege cu românii de acolo, asociațiile de basarabeni, stereotipurile pe care le-a întâlnit, atitudinea profesorilor, ocupațiile studenților din afara orelor, dar și alte momente interesante, în special, pentru cei care vor să-și facă studiile la aceeași universitate pe care a ales-o și Nicoleta.

„Am hotărât să fac acest video, deoarece știu că o să trezească interes pentru liceenii din Moldova care vor să învețe în România. De asemenea, știu după experiența proprie, că din momentul în care trebuie să i-ai o decizie în legătură cu universitatea, mulți elevi sunt ușor pierduți în spațiu și nu știu în ce direcție să o ia. Astfel, cei care vor să învețe în România, pot să-și facă o imagine despre studiile de aici și să ia o decizie mai ușoară”, a spus Nicoleta pentru #diez.

De asemenea, Nicoleta a menționat că într-un video nu poate să includă toate aspectele despre viața studențească din România, așa că va continua să publice astfel de filmulețe. Totodată, tânăra spune că nu exclude să facă videouri legate și de alte subiecte.

Așadar, dacă sunteți interesați de viața studenților basarabeni din România, nu ezitați să urmăriți videoul de mai jos:

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării