main logo
1722

O tânără din Moldova, consilieră pe afaceri europene la o companie din Bruxelles

După ce şi-a finalizat studiile de licenţă şi masterat la Bucureşti, acum doi ani, Carolina Novac a decis să se stabilească în Belgia.

O tânără din Moldova, consilieră la o companie din Bruxelles

În tot acest timp tânăra din Republica Moldova a reuşit să urmeze un stagiu la Comisia Europeană, să absolve Colegiul Europei din Bruges şi să ajungă consilieră pe afaceri europene la o companie cu sediul în Bruxelles, ce reuneşte toţi operatorii europeni de gaze naturale, relatează Știri.md cu referire la Trm.md.

În Parcul Leopold, situat în apropiere de cartierul european, Carolina Novac obişnuieşte să se reculeagă după o zi de muncă.

„Parcul ăsta îmi place enorm pentru că e un parc frumos unde vin adesea să mă relaxez după muncă, cum ar fi şi momentul respectiv, mai ales când e soare şi în Bruxelles nu sunt multe momente cu soare. E extraordinar când vezi pajiştea înverzită, vezi păsările astea şi lacul ăsta, creează un mediu extraordinar”, spune tânăra.

Punct ochit, punct lovit - aşa am putea descrie firea ambiţioasă a Carolinei.

„Vreau să-mi fac o carieră aici, prin urmare ar fi bine să-mi fac şi studiile aici şi Colegiul Europei se ivea ca cea mai bună oportunitate la momentul respectiv, deci anul trecut mi-am făcut studiile la Colegiul Europei, am făcut studii politice europene”, a precizat Carolina Novac.  

Tehnologiile o ţin conectată în permanenţă de familia sa din Sălcuţa, raionul Căuşeni. Discută în fiecare zi cu părinţii şi sora sa din Moldova. Totuşi, spune Carolina, mediul în care se află este unul specific.

Chiar dacă locuieşte şi munceşte în centrul politic al Uniunii Europene, Carolina Novac nu rămâne indiferentă faţă de Moldova. Însă, pentru a schimba lucrurile în bine, ea spune că e nevoie de multă muncă şi pregătire.

Carolina Novac a reuşit să se simtă ca acasă într-unul din cele mai cosmopolite oraşe. Bruxelles are două limbi oficiale - franceza şi olandeza, şi a adunat la un loc aproximativ 190 de naţionalităţi la o populaţie de peste 1,2 milioane de oameni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării