371
2
O tânără din Capitală pictează stațiile de așteptare din sate
371
2

Tot mai multe stații de așteptare din satele raionului Călărași prind culoare. Desenele, chiar dacă sunt diferite, și pictorii la fel, au un mesaj comun: ”Veșnicia s-a născut la sat”.

Recent, a fost pictată stația de așteptare de la intrarea în satul Bravicea. A făcut-o voluntar Cristina Joreanu, o tănără din Chișinău, stabilită de patru ani la Bravicea, transmite Știri.md cu referire la Expresul.md.

Chiar dacă pictează de mult timp și nu este la prima experiență de acest gen, la Bravicea a făcut-o pentru prima oară.
A motivat-o chiar celebra frază a lui Lucian Blaga: ”Veșnicia s-a născut la sat”.

”Am făcut mai multe schițe, cum aș vedea eu acestă stație, și, împrenă cu domnul primar, am ales-o pe cea mai portivită”, povestește tânăra.

Nu i-a fost greu să aplice culorile pe pereți, mai ales că acestea sunt de calitate. A lucrat câteva zile, cu multă plăcere și entuziasm.

”Am primit doar cuvinte de laudă, ceea ce m-a motivat și mai mult să realizez o lucrare fumoasă. Am pus mult suflet în ea”, a făcut o remarcă Cristina Jornea.

De notat că inițiativa de a da culoare stației de așteptare aparține primarului de Bravicea, Alexei Zatic. 

”Am văzut poze cu diverse stații în internet. Mi-a plăcut mult și m-am gândit să aducem și noi culoare în localitatea noastră. Cristina Joreanu a fost cea care ne-a susținut ideea”, a spus  primarul.

Și Cristina Joreanu, și Alexei Zatic speră că stația va fi păstrată de către localnici și va bucura ochii trecătorilor mult timp de acum înainte.

Citește și
article image
IPRE: Majoritatea stațiilor de așteptare din Chișinău...
0
120
article image
Bărbat ud leoarcă, filmat în stații fără acoperiș din...
2
877
article image
Tânăr, surprins cum dărâmă o stație de așteptare din...
9
856
article image
Tânăr, filmat cum scuipă semințe într-o stație de...
3
2242