main logo
6528

O tânără din Anenii Noi a aflat că are credit după ce și-a pierdut buletinul

O tânără de 26 de ani din Anenii Noi s-a trezit cu un credit luat pe numele ei, după ce și-a pierdut actele.

O tânără a aflat că are un credit după ce și-a pierdut buletinul

Tânăra s-a adresat cu o plângere la Inspectoratul Buiucani a Direcției de Poliție Chișinău, pe faptul tragerii la răspundere a persoanelor necunoscute, care la data de 10 februarie, folosindu-se de buletinul său de identitate pe care l-a pierdut în luna decembrie 2018, în sectorul Botanica, Chișinău, au procurat în credit un telefon mobil de model „Samsung Galaxy A6”, transmite Știri.md.

În cadrul acţiunilor speciale de investigaţii şi de urmărire penală, ofiţerii de investigaţii a sectorului Buiucani au identificat şi reţinut o tânără în vârstă de 28 ani, care s-a dovedit a fi locuitoare a raionului Dubăsari.

Forţele de ordine au constatat că tânăra a găsit buletinul de identitate și având scop a dobândirii ilicite a bunurilor altei persoane, prin inducerea în eroare aflându-se în incinta unui magazin de telefonie mobilă din sectorul Buiucani, a procurat în credit un telefon mobil. 

Astfel prin acțiunile sale a cauzat un prejudiciu în sumă de 5.379 lei. În cadrul audierilor suspecta și-a recunoscut vinovăția, iar ulterior telefonul procurat, l-a vândut la un preț de 2.000 lei, astfel obținând un profit.

Pe marginea acestui caz a fost inițiată o cauză penală pentru escrocherie iar tânăra riscă să fie sancționat cu amendă  în mărime de la 27.500 lei la 42.500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 3 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării