main logo
16489

O tânără a murit cu câteva zile înainte de nunta sa. Acuzațiile familiei

Eugenia Pînzari, în vârstă de 32 de ani, avea un vis - voia să spună „da” la oficiul stării civile, însă cu doar cinci zile înainte de nuntă femeia a decedat.

O tânără a murit cu câteva zile înainte de nunta sa. Acuzațiile familieiColaj: Știri.md

Mariana Doni, sora Eugeniei, din Chircăiești, raionul Căușeni, povestește că tânăra a avut dintotdeauna marea dorință de a îmbrăca rochia de mireasă. Întreaga familie a Eugeniei se pregătea de nuntă, dar nimeni, nici în cel mai urât vis, nu-și putea imagina că vor ajunge la înmormântare, transmite Știri.md.

Acum rudele tinerei decedate au venit în platoul „Aici Moldova” pentru a cere dreptate. Ei sunt siguri că mirele este implicat în moartea Eugeniei.

Mariana povestește că Ion și Eugenia au făcut cunoștință la nunta unor prieteni comuni. Cei doi au comunicat mai mult la distanță, fiindcă Eugenia, după acea nuntă, a plecat în străinătate. 

Deja la întoarcerea din Cipru, chiar în Aeroport, Eugenia a dat vestea cea mare precum că urmează să îmbrace rochia de mireasă și că va deveni soția lui Ion.

Eugenia și-a anunțat familia că la Aeroport nu va fi singură, ci însoțită de o persoană care o va întâlni și cu care urmează să se căsătorească. La scurt timp, tinerii au început să locuiască împreună la Ion acasă.

Potrivit rudelor, tinerii au locuit împreună timp de trei ani, iar Eugenia nu a fost fericită. Femeia s-a confruntat cu violența în familie.

„Prima dată când a fost bătută a fugit la Chișinău”, își amintește Mariana, sora Eugeniei.

„Chiar și cu două săptămâni înainte de nuntă ea a venit la Răzeni bătută”, adaugă aceasta.

Timp de trei ani, Eugenia a fost bătută de nenumărate ori. Cu toate acestea, ea nu a reușit să pună capăt relației cu Ion. Deși mirele respinge acuzațiile precum că ar fi agresat-o, fratele Eugeniei vorbește despre un moment de abuz văzut chiar de el însuși, în ultima zi în care și-a văzut sora în viață.

„El a luat-o agresiv... a trecut prin primul domnitor, prin al doilea și i-a făcut un vânt în masă. A ajuns ca mingea”, povestește fratele tinerei decedate.

Acestea sunt ultimele amintiri cu sora sa, fiindcă, la ora 12:00, Eugenia nu mai dădea niciun semn de viață.

Trupul neînsuflețit al femeii a fost descoperit de iubita unui nepot al Eugeniei. El povestește că l-a văzut pe Ion, viitorul soț al Eugeniei, în timp ce bea vin cu tatăl său. 

În timp ce băiatul a rămas să stea de vorbă cu ei, iubita lui a plecat la Eugenia. Peste câteva clipe, fata a început să strige și să plângă, întrucât a găsit-o pe Eugenia strangulată.

„Eu, când am intrat acolo, nu era proaspătă. Am pus mâna pe ea și era rece”, povestește nepotul Eugeniei.

El este convins că mirele știa din start că tânăra nu mai respiră  și că din anumite motive nu a anunțat familia. De această părere sunt și alte rude, care bănuiesc că Ion ar fi implicat în moartea iubitei sale.

O altă soră de-a Eugeniei susține că mirele nu și-ar fi calculat puterile.

„Îmi era clar din semnele pe care le are. Eu cred că el și-ar fi dat seama ce a făcut și a înscenat totul”, afirmă sora Eugeniei.

Motiv de bănuială că Eugenia nu a murit din propria voință a fost suportul de care era prins lațul. Acesta părea a fi destul de sensibil, iar la greutatea Eugeniei el ar fi trebuit să se desprindă.

Un alt motiv este bilețelul lăsat de tânăra decedată. Rudele nu sunt sigure că acest bilet este scris de mâna ei sau, dacă ar fi fost așa, atunci Ion ar fi știut de acel mesaj. Ba chiar el și l-a găsit într-un caiet.

„Să fii blestemat din ziua când te-am cunoscut, te-ai folosit de mine așa cum ai știut tu mai bine. Fii fericit de acum încolo, dacă ai mândrie în tine și m-ai iubit un pic măcar, fă-ți datoria până la urmă, fii în viața asta măcar o dată bărbat”, scrie în acel ultim bilet al tinerei.

La înmormântare, Ion a venit spre final și a stat doar zece minute. Acesta era în stare de ebrietate.

Cu referire la acuzațiile rudelor, Ion menționează: „Cum poți să judeci dacă nu ai fost? De ce nu vor să spună că era agresivă când bea, dar mă învinovățesc pe mine? Eu dacă am băut mă duc și mă culc, dar nu umblu. Eu nu am nicio vină. Eu înțeleg că sunt oameni care bat, fărâmă, ucid. Eu nu am nimic cu dânsa. Numai a spurcat casa și tot. Lasă să spună surorile ei, a fost mama ei în viață, cum a vrut să o bată cu țeava de la aspirator și apoi a vrut să se spânzure de copac…

De ce nu s-a spus că atunci când bea ea era agresivă? Eu le-am spus că nu sunt vinovat, până când... Ea a mai încercat, am înțeles de la mulți din Răzeni, ea a mai făcut de acestea. Ea nu a avut depresie, dar dacă bea nu-și dădea seama. Sărea la bătaie. Și-a tăiat venele. În februarie 2024, ea s-a înfipt cu cuțitul. Nu era tare grav”.

Bărbatului i s-a propus să treacă detectorul de minciuni pentru a-și demonstra nevinovăția. În cele din urmă, Ion a fost de acord, cheltuielile fiind suportate de rudele Eugeniei, urmând ca peste trei zile el să plece în Germania.

Mai multe detalii aflați în emisiunea „Aici Moldova”.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării