main logo
1020

O tabără de odihnă din Soroca, renovată cu sprijinul României

Condiţii mai bune în tabăra de odihnă „La Dumbravă” din comuna Voloviţa, raionul Soroca.

O tabără de odihnă din Soroca, renovată cu sprijinul RomânieiFoto: observatorul.md

Copiii şi adolescenţii care îşi petrec vacanţa aici se bucură de locuinţe noi. Două blocuri au fost renovate cu susţinerea financiară a Consiliului Judeţean Vaslui din România. Dormitoarele au fost amenajate cu mobilier noi, iar băile reconstruite în totalitate, relatează Moldova 1.

Tabăra din Voloviţa dispune de 10 căsuţe. Începând cu anul trecut, administraţia taberei a început un proiect de renovare a spaţiilor, datorită unor proiecte transfrontaliere. Două blocuri au fost reconstruite anul trecut, iar altele două - în acest an. În unul din ele sunt cazaţi acum copii din România, transmite Știri.md cu referire la Trm.md.

„Avem condiţii destul de bune, este foarte frumos. Avem, diferite activităţi, dimineaţa mergem la ore de fizică la un liceu din Soroca, apoi facem ateliere seara avem discotecă”. Iniţial aş fi spus că mi-aş dori să plec acasă pentru că nu am mai fost într-o tabără şi nu ştiam exact de presupune, dar pe parcurs m-am obişnuit, mi-am dat seama că e destul de frumos şi relaxant”.

„Avem la moment peste 50 de copii care frecventează tabăra de fizica, sunt 28 de copii din România, si 21 din raionul Soroca. Ne propunem nu doar să facem ştiinţa, dar să redăm fizica aplicativă. La orele mele noi am zburat cu avionul, am văzut cum se calculează forma aerodinamică a ariei, care sunt părţile mobile şi care sunt părţile rigide ale aripii. Am discutate probleme care nu sunt în programa şcolară”, a spus Victor Ciuvaga, profesor de fizică.

Lucrările au vizat în special amenajarea dormitoarelor şi unităţilor sanitare, care nu au mai fost renovate de ani de zile.

„Era o necesitate ca aceste căsuţe construite cu 30 de ani în urmă. Ele nu mai sunt posibil de a le folosi în continuare ne-am străduit ca Consiliul raional Soroca să începem din 2017 reabilitarea, dar totuşi era o necesitate de a construi ceva nou şi am reuşit şi ne dorim pe viitor să avem posibilitate ca această tabără să fie în totalmente construite căsuţe noi”, a spus Ghenadie Muntean, preşedintele raionului Soroca

„A fost unul dintre proiectele pilot şi iată acum avem deja realizate patru. Eu sper să fim sănătoşi şi să fim în postura de a continua aceste proiecte pentru ca e un loc minunat şi care aduce nişte servicii incomensurabile a celor care sunt beneficiari ai acestei tabere, adică copiilor, pe care cu toţii avem datoria să-i sprijinim”, a spus Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui.

Lucrările sunt realizate în cadrul unui acord transfrontalier în domeniul educaţiei realizat între raionul Soroca şi Judeţul Vaslui. Valoarea totală a proiectului se ridică la 110 mii de euro.

În total, în acest sezon estival la tabăra din Voloviţa urmează să se odihnească peste 1.500 de copii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării