130
0
O sută de elevi au adus omagiu ostașilor Bătăliei de la Mărășești
130
0

Cel mai mare steag al României a fost pictat în această săptămână de către o sută de copii din Republica Moldova și țara vecină, care prin gestul lor au adus omagiu ostașilor căzuți pe câmpul de luptă de la Mărășești.

Înarmați cu cutii de vopsea roșie, galbenă și albastră, copiii au reușit să coloreze împreună o suprafață de 300 de metri pătrați pe dalele din imediata vecinătate a Mausoleului Eroilor de la Mărășești, județul Vrancea, transmite Știri.md cu referire la Zugo.md.

Inițiativa a aparținut Consiliului Județean Vrancea, care a voit să aducă omagiu soldaților care au luptat în Bătălia de la Mărășești, aceasta făcând parte din proiectul „Consolidarea legăturilor cu Republica Moldova și comunitățile românești din Ucraina”.

Bătălia de la Mărășești, cea mai mare de pe frontul românesc pe durata Primului Război Mondial, s-a desfășurat în perioada 24 iulie – 6 august 1917, în zona Vrancei. Confruntarea s-a soldat cu eșecul ofensivei germane și stabilizarea frontului din zonă, până la sfârșitul conflagrației.Citește și
article image
Ambasadorii Europeni vor informa elevii despre...
0
77
article image
Studii.md vă invită la evenimentul privind digitalizarea...
0
339
article image
Elevii unui liceu din Chișinău, în pericol pe drumul spre...
0
491
article image
Primul manual de educaţie juridică pentru elevi, lansat în...
0
157