main logo
839

O susţinătoare de-a lui Petic, agresată de un bărbat: Copilul meu doarme

Un bărbat a fost reținut de oamenii legii după ce ar fi agresat o protestatară de la Curtea de Apel Chișinău, acolo unde are loc o nouă ședință de judecată în cazul lui Petic.

Susţinătoare de-a lui Petic, agresată de un bărbat: Copilul meu doarmeFoto: Unimedia

Individul a fost deranjat de faptul că femeia fluiera în timp ce copilul său dormea, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Menționăm că astăzi, 18 iulie, Magistrații au respins cererea avocaților privind revocarea măsurii de arest a lui Gheorghe Petic și eliberarea sa sub garanția deputaților, Dinu Plîngău și Inga Grigoriu.

Precizăm că ieri, 17 iulie, a mai avut loc o ședință de judecată în cazul lui Petic. Cererea depusă de avocați privind revocarea măsurii preventive a fost respinsă de magistrați ca fiind inadmisibilă. Înconjurat de zeci de susținători, Gheorghe Petic a ieșit din sala de judecată și a protestat în fața Curții de Apel.

Ulterior, Curtea de Apel a venit cu o reacție, menționând că Inspectoratul General al Poliției intenționat sau neintenționat nu a asigurat măsura cuvenită după evadarea lui Petic. Instanța a trimis o scrisoare Guvernului, Preșidenției, președintelui Parlamentului, dar și misiunilor diplomatice, în care califică acțiunile de ieri drept „imixtiune și presiune directă asupra completului de judecată”.

Amintim că, la 20 martie curent, liderul OT Ungheni ai Platformei DA, Gheorghe Petic, a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare. Decizia a fost luată într-un dosar intentat pe numele acestuia, în care este învinuit de viol.

La scurt timp, un nou dosar a fost deschis pe numele fostului polițist de frontieră, Gheorghe Petic. Acesta este cercetat pentru huliganism, care ar fi avut loc în 2003. Dacă va fi găsit vinovat de cele încriminate, Petic riscă 7 ani de pușcărie. Petic se declară nevinovat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării