main logo
544

O șefă de la un spital riscă să-și piardă postul de muncă

Eugenia Antoci, șefa Instituției Medico-Sanitară Publică „Centrul de sănătate Valea Mare” din raionul Ungheni, a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în legătură cu fiica sa, angajată în aceeași instituție.

O șefă de la un spital riscă să-și piardă postul de muncăFoto: bizlaw.md

Eugenia Antoci a angajat-o pe fiica sa în funcție de contabil în anul 2014. Până în 2018, șefa spitalului a emis în total 22 de ordine/decizii în privința acesteia, precum de oferire a concediilor și premiilor, transmite Știri.md

Începând cu anul 2016, 12 acte cad sub incidența și contravin prevederilor Legii privind declararea averii și intereselor personale. 

Mai exact, aceasta nu a informat organul ierarhic superior despre conflictul de interese în care s-a aflat de fiecare dată când a fost în situația de a lua o decizie în privința fiicei. 

În cadrul verificării, șefa Instituției Medico-Sanitară Publică „Centrul de sănătate Valea Mare” a fost informată despre procedura desfășurată, drepturile și încălcările sale. 

Aceasta și-a exprimat în scris punctul de vedere, confirmând că în perioada anilor 2014-2018 a emis mai multe ordine în privința fiicei, fără să declare conflictul de interese real în conformitate cu prevederile art. 12 și 14 din Legea nr. 133/2017 privind declararea averii și a intereselor personale. 

Autoritatea Națională de Integritate va solicita încetarea raporturilor sale de muncă, cu aplicarea interdicției de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică pentru o perioadă de 3 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării