451
0
O secţie pentru primirea pacienţilor cu coronavirus, pregătită la Comrat
451
0

La Spitalul raional din Comrat a fost pregătită o secţie izolată pentru primirea pacienţilor cu coronavirus.

Foto: libertatea.ro

Potrivit agenţiei Infotag, başcanul Irina Vlah a scris joi pe facebook, după ce a vizitat spitalul, că secţia a fost numită "Centrul de diagnostic şi boli infecţioase", preconizat pentru 75 de pacienţi, transmite Știri.md.

Se presupune că instituţia medicală va putea primi nu numai pacienţi din Găgăuzia, ci şi din raioanele apropiate din sudul Moldovei.

Şefa Direcţiei sănătate şi protecţie socială, Svetlana Duleva, i-a comunicat başcanului că "la Comrat vor fi plasaţi pacienţii suspectaţi cu coronavirus, iar dacă diagnosticul este confirmat, atunci pacienţii în stare medie şi gravă vor fi trimişi la Chişinău".

Şefa spitalului, Nina Railean, a menţionat că pacienţii suspectaţi cu coronavirus vor fi monitorizaţi de şase medici infecţionişti cu experienţă, precum şi de peste 20 de asistente medicale şi infirmiere.

"Condiţiile de aflare la centru prevăd izolarea completă a fiecărui pacient de lumea exterioară. Pacienţii vor fi plasaţi câte unul în saloane, care sunt prevăzute cu băi aparte. Spitalul din Comrat are, de asemenea, aparate pentru ventilaţie artificială pulmonară şi oxigenare pentru a acorda asistenţă de urgenţă pentru pacienţii aflaţi în stare gravă", a explicat ea.

Irina Vlah a menţionat că autorităţile autonomiei au alocat 600 mii lei pentru a asigura funcţionarea eficientă a centrului.

"Aşteptăm sprijin financiar şi tehnic din partea Ministerului Sănătăţii", a spus başcanul.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter