main logo
627

O şcoală din Ştefan Vodă, reparată cu susţinerea României

Şcoala primară „Grigore Vieru” din oraşul Ştefan Vodă a fost reparată capital cu susţinerea autorităţilor judeţului Braşov (România).

O şcoală din Ştefan Vodă, reparată cu susţinerea României

Astfel, în acest an, discipolii instituţiei şi-au continuat studiile într-o clădire amenajată conform normelor europene, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Proiectul de reconstrucţie a şcolii „Grigore Vieru” a demarat în vara anului trecut, ca urmare a unui acord de colaborare dintre Consiliul raional Ștefan Vodă și Consiliul județean Brașov, semnat în toamna anului 2017.

Cu susţinerea partenerilor din România,  pentru elevii şcolii primare au fost  create condiţii educaționale optime. Lucrările au fost efectuate cu aplicarea  tehnologiilor eficiente energetic, racordate la standarde europene. „S-au executat toate lucrările stabilite: termoizolarea fațadei edificiului, înlocuirea tâmplăriei externe (uși și geamuri), precum și lucrări de reparație a sistemului de încălzire. Mai mult, din surse adiționale parvenite în urma corelării bugetului și datorită susținerii financiare de către partea română a fost reabilitat și pavajul din curtea școlii", au specificat surse de la Ştefan Vodă.

Potrivit surselor citate, recent şcoala a fost vizitată de un grup de reprezentanţi ai Consiliului judeţean Braşov. „La momentul vizitei temperatura aerului în sălile de studii era de 23-24 grade Celsius, elevii și cadrele didactice activau în condiții de invidiat. De menționat că în raion nu există o altă instituție de învățământ de acest tip, deoarece școala primară se află în edificiul fostei grădinițe de copii. Prin urmare, pe lângă fiecare clasă de studii mai este o sală de recreație, bloc sanitar, vestiar", indică stefan-voda.md.

„Avem cu toții același vis: să avem și noi, cât mai repede, posibilitatea de a sprijini financiar proiectele sociale implementate de prietenii noștri de peste Prut", a conchis sursa citată. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării