main logo
502

O școală din Bălți, rămasă fără o bucată de pod, va fi reparată

O școală din Bălți, rămasă fără o bucată de pod. Guvernul va aloca 3 milioane de lei pentru reparația acoperișului.

O școală din Bălți, rămasă fără o bucată de pod, va fi reparată

Guvernul urmează să aprobe, în cadrul ședinței de astăzi, alocarea a trei milioane de lei pentru reparația acoperișului unei școli din Bălți, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

Asta după ce o parte din podul instituției s-a prăbușit într-o clasă de studii. Incidentul a avut loc duminică, 3 februarie, iar nimeni nu a avut de suferit.

Este vorba de Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare” din Bălți, unde își fac studiile 608 elevi. Încă în iulie 2018, a căzut prima porțiune din planșeul podului. Atunci, a fost încheiat un contract de realizare a expertizei tehnice. În rezultat, s-a constatat starea nesatisfăcătoare și gradul avansat de uzură a majorității elementelor structurale din planșeul podului din lemn.

Din iulie 2018, podul nu a fost însă reparat. Și asta pentru că instituția este într-un deficit bugetar constant. Prin urmare, pe 3 februarie curent, s-a prăbușit o nouă porțiune, de 3,5 m.p., într-o altă sală de clasă.

Din bugetul municipal au fost identificați bani pentru reparația curentă a cinci săli de studii din blocul nou al liceului, unde au fost transferați elevii, dar și pentru documentarea tehnică necesară pentru reparația capitală a acoperișului avariat.

Autoritățile de la Bălți nu au identificat însă bani pentru reparația acoperișului. Așa că Guvernul a decis să aloce trei milioane de lei din Fondul de Rezervă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării