main logo
714

O rețea națională de îngrijire paliativă va funcționa în R. Moldova

În Republica Moldova va funcționa o rețea națională de îngrijire paliativă, care va oferi servicii de îngrijire la domiciliu pentru pacienții grav bolnavi.

O rețea națională de îngrijire paliativă va funcționa în R. MoldovaÎn R. Moldova va funcționa o rețea națională de îngrijire paliativă

Proiectul de dezvoltare a acestei rețele a fost lansat de de către Hospices of Hope Moldova, în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).

În rețea au fost integrate trei organizații din regiunile Ocnița, Orhei și Soroca, care prestează servicii profesionale de asistență medico - socială celor care se confruntă cu boli incurabile în aceste regiuni.

În context, echipele vor primi ajutor financiar lunar pentru salarizare, medicamente, transport, consumabile, ajutor umanitar sub formă de pungi pentru stomă, instruiri generale în domeniul îngrijirii paliative. Totodată, urmează să fie formate alte 2 echipe mobile de îngrijiri paliative, care la fel vor beneficia de tot suportul.

Secretarul de Stat, Rodica Scutelnic, a menționat că MSMPS are ca prioritate asigurarea pacienților cu servicii medicale calitative și accesibile. În acest sens, statul asigură pacienților cu boli incurabile acces la servicii de îngrijire paliativă în spitale, iar pentru asigurarea calității, medici și asistentele medicale beneficiază de instruiri.

La rândul său managerul de țară Hospices of Hope Moldova, Raluca Munteanu a subliniat că odată cu formarea acestor echipe va crește numărul de vizite cu 50% și bineînțeles calitatea serviciilor oferite.

Îngrijirea paliativă este o abordare care îmbunătățește calitatea vieții pacienților și familiilor acestora, care se confruntă cu probleme asociate unei boli amenințătoare cu viața, prin prevenirea și înlăturarea suferinței și tratamentul durerii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării