main logo
504

O rețea care vindea teste COVID false, deconspirată de polițiștii de frontieră

O rețea specializată în falsificarea și vânzarea testelor cu rezultat negativ la COVID-19 a fost deconspirată de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției Regionale Vest.

O rețea care vindea teste COVID, deconspirată de polițiștii de frontierăFoto: știri.md

În urma unor percheziții au fost ridicate certificate de vaccinare anti-COVID-19, teste cu rezultat negativ și suporturi de stocare a informațiilor cu privire la imunizările false și liste cu beneficiarii acestora, transmite Știri.md.

Acțiunile au fost desfășurate de către polițiștii de frontieră în contextul depistării testelor PCR false în punctele de trecere a frontierei de stat. 

Membrii rețelei racolau persoane care aveau nevoie de teste sau chiar certificate de vaccinare, apoi le prelucrau datele personale pentru tipărirea actelor solicitate. 

Oamenii legii au constatat că această rețea dispunea de tehnică modernă specială pentru imprimarea și prelucrarea imaginilor, cu ajutorul căreia realizau documentele solicitate. 

Suplimentar, au fost ridicate suporturi de stocare a informației cu privire la imunizările false și beneficiari ai acestor teste, certificate de vaccinare și teste false ce aveau însemnele unor instituții medicale din Republica Moldova, România, Marea Britanie și altele.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală. Dacă le va fi demonstrată vinovăția, persoanele riscă de la 27.500 la 47.500 de lei sau închisoare de până la 5 ani.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Ar putea fi o imagine cu text care spune „Od CIoS ueadouna ceubip Lahelce Blchled CloS mmmbta በ3 ROMANIA ROMÂNIA Vaccination certificate Certificat de vaccinare Disease agent targeted lása agent vizat COVID-19 Vaccine/prophylaxis /profilaxie SARS-COV-2 mRNA vaccine Vaccine medicinal product COVID not Comimnaty Vaccine marketing authorisation holder or restrictions Titularul autorizației introducere pe piață sau vaccinului Biontech Manufacturing GmbH Number series overall number doses series Numarul dintr-o serie vaccinări doze și numărul otal doze serie 2/2 and the Date fvaccination vaccinării 2021-06-01 Member State of vaccination membru de vaccinare RO Certificate issuer Emitent certificat Ministry Health”

Ar putea fi o imagine cu interior

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării