main logo
479

O regiune din raionul Ungheni va primi granturi din partea Estoniei

Grupul de Acțiune Locală (GAL) Subregiunea „Cula” din raionul Ungheni a lansat primul în 2019 apel de mini-granturi. Cererile pot fi depuse până la data de 10 mai.

O regiune din raionul Ungheni va primi granturi din partea Estoniei

Programul are un buget de 390 de mii de lei şi este susţinut de Guvernul Estoniei şi organizaţii neguvernamentale din R. Moldova şi Estonia, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.  

„Programul de mini-granturi  în cadrul GAL Subregiunea „Cula” are scopul să contribuie la valorificarea și promovarea potențialului socio-economic al zonei, cu participarea largă a membrilor săi”, se indică într-un comunicat al grupului.

Programul va încuraja proiecte ce țin de dezvoltarea destinaţiilor turistice locale, susţinerea şi dezvoltarea antreprenorialului în baza resurselor locale, produse autentice, precum și dezvoltarea reţelelor de promovare a brandurilor locale.

Programul de mini-granturi 2019 în cadrul GAL Subregiunea „Cula” este susținut  financiar de reprezentanții GAL „Pärnu Bay Partnership (PLPK)”, GAL “Tartu Rural Development Association (TAS) – Estonia, și IDIS Viitorul în cadrul unui proiect finanțat din fondurile pentru Cooperare în Dezvoltare și Ajutoare Umanitare din cadrul Ministerului de Externe al Estoniei.

De granturi pot beneficia agenţi economici din subregiune, administraţii publice locale de gradul I, organizaţii ale sectorului asociativ etc.

GAL „Subregiunea Cula” este primul grup de acţiune locală din raionul Ungheni, a fost înregistrat în anul 2018 şi include 18 localităţi din zonă,  printre care Corneşti, Cornova, Măgurele, Năpădenii Vechi, Teşcureni ş.a. Valea Culei (râul Cula) este un loc pitoresc din regiune,  care a ajuns emblematic pentru raionul Ungheni. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării