main logo
6840

Rămășițele unei rachete au căzut în localitatea Lencăuți din Ocnița

Rămășițele unei rachete au fost depistate în dimineața zilei de 16 octombrie în satul Lencăuți, raionul Ocnița, la distanța de patru kilometri de frontiera de stat cu Ucraina.

Rămășițele unei rachete au căzut în localitatea Lencăuți din OcnițaFoto: Telegram

Potrivit Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, oamenii legii au fost alertați de către localnici și imediat au fost inițiate măsuri de securizare a zonei, transmite Știri.md.

Poliția de Frontieră în comun cu inspectorii IP Ocnița asigură la moment perimetrul delimitat și pregătesc asistența pentru echipele de intervenție și verificare ale Secției tehnico-explozive și Procuratură.

De menționat că, după invazia Rusiei în Ucraina din 2022, în R. Moldova au avut loc mai multe incidente cu rachete căzute la granița cu țara vecină.

Astfel, prima rachetă rusească a căzut în Republica Moldova la 31 octombrie 2022, în Naslavcea, Ocnița. O altă rachetă rusească a căzut în Republica Moldova la 5 decembrie 2022, lângă Briceni.

O a treia rachetă rusească a căzut în R. Moldova la 14 ianuarie 2023, la 20 de kilometri de granița cu România. Resturi de rachetă cu 80 de kilograme de explozibil au fost găsite în Larga, Briceni. Pe lângă aceste incidente, autoritățile din Moldova au informat despre faptul că rachetele rusești au violat și au traversat spațiul aerian al R. Moldova de mai multe ori.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării