main logo
1032

O primăriță din Cimișlia, învinuită că și-a angajat rude în subordine

O primăriță din raionul Cimișlia a fost învinuită că și-ar fi angajat mai multe rude în subordine.

O primăriță din Cimișlia, învinuită că și-a angajat rude în subordine

Conform unui comunicat de presă emis de către Autoritatea Națională de Integritate (ANI), primărița și-a angajat în 2013 soțul în calitate de șofer, iar în 2015, a încheiat contract de muncă cu fiica sa, transmite Știri.md.

Fiind în calitate de primar, aceasta a semnat mai multe acte care au vizat activitatea soțului și fiicei.

„Prin urmare, subiectul controlului nu a respectat prevederile Legii nr.133/2016 privind declararea averii și intereselor personale, dar și ale Legii nr.16/2008 cu privire la conflictul de interese (în vigoare până la 01.08.2016). 

Primărița nu a informat ANI imediat, dar nu mai târziu de 3 zile de la data constatării, despre conflictul de interese în care s-a aflat de fiecare dată când a fost în situația de a lua o decizie în privința soțului și a fiicei”, se arată în comunicat. 

În urma verificărilor efectuate de către ANI, primărița a declarat că, de fapt, persoanele date nu mai activează în funcțiile vizate.

Astfel, în urma acestui caz, ANI a solicitat organelor competitive pentru a suspenda din funcție primărița, cu decăderea din dreptul de a exercita funcții publice sau de demnitate publică pe o perioadă de 3 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării