main logo
1327

O presupusă spioană originară din R. Moldova, arestată la Moscova

O moldoveancă care făcea parte din Consiliul de Administrare al INTER RAO a fost arestată la Moscova. Femeia pe nume Carina Țurcan este acuzată de relații cu SIE (Serviciul de Informații Externe).

O presupusă spioană originară din R. Moldova, arestată la Moscova

Potrivit Kommersant, Carina Țurcan ar fi făcut spionaj în favoarea României. Femeia ar deține dublă cetățenie a Republicii Moldova și Federației Ruse și anterior ar fi fost responsabilă de subdiviziunile RAO EĂS din Moldova, Ucraina și România.

În CV-ul de pe site-ul oficial al companiei INTER RAO, scrie că femeia a studiat în Republica Moldova și Spania. Presa de la Moscova se întreabă de ce Karina Țurcan care ar deține cetățenia Federației Ruse a fost învinuită de spionaj și nu de trădare de patrie, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

Carina Țurcan a fost reținută vineri 15 iunie, în aceeași zi au fost efectuate percheziții în biroul și în locuința acesteia. Moldoveanca riscă până la 20 de ani de închisoare.

Un alt scandal de spionaj între Moscova și București a izbucnit în luna august 2010, atunci a fost reținut secretarul I al Ambasadei României din Federația Rusă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării