main logo
2250

O poetă de la Cimișlia spulberată pe zebră, trimisă acasă de medici

O poetă din orașul Cimișlia pe nume Oxana Barbu a fost spulberată de o mașină chiar la trecerea de pietoni. După ce a ajuns la spital a fost trimisă acasă, pentru că în viziunea medicilor nu avea nimic grav, însă după puțin timp, starea ei a început a să se înrăutăți.

O poetă de la Cimișlia spulberată pe zebră, trimisă acasă de mediciColaj: știri.md

Totul s-a întâmplat acum cinci zile pe o stradă din orașul Cimișlia, transmite Știri.md.

Cazul a fost făcut public de către jurnalista Diana Spătărel.

Potrivit ei, un medic de la spitalul raional Cimișlia, Dvorniciuc Dumitru, ar fi refuzat să o consulte, iar cei de la Ministerul Sănătății au pasat responsabilitatea către cei de la Consiliul Raional.

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, s-a sesizat și asigură că a luat legătura cu medicii de la spitalul din oraș.

"Ea este Oxana Barbu, cunoscuta poetă din orașul Cimislia.

Acum 5 zile, Oxana a fost spulberată chiar pe trecerea de pietoni. Un microbuz care, potrivit martorilor avea viteza de peste 70 de km/h, a lovit-o în plin, ziua în amiaza mare, în jurul orei 13.

Talentata poetă, traversa strada regulamentar pe una din străzile centrale ale orașului Cimișlia.

Poate o făcea mai încet, decât și-ar dori-o unii șoferi nerăbdatori, însă asta se datorează faptului că Oxana suferă de o problema gravă de sănătate pentru ce are și grad de invaliditate.

Oxana nu își amintește de unde a apărut acea mașină care a lovit-o atât de puternic, încât a uitat detaliile. După impact, zice că singurul lucru la care s-a gandit este băiețelul ei, de 10 ani, care va rămâne singur pe lume, în caz că i se întâmplă ceva. Apoi a pierdut cunoștința. Când s-a trezit era deja în ambulanță.

Odată ajunși la spital, Oxana este trimisă acasă că nu ar avea nimic grav. Gust de sânge în gură, dureri, vorbirea încetinită, amețeli puternice, vuiet în urechi sunt doar câteva simptome care le descrie tânăra.

Astăzi, la a 5-a zi de la accident a chemat repetat ambulanța. Zice că se simte tot mai prost, însă doctorul neurolog al spitalului raional Cimișlia, Dvorniciuc Dumitru, a refuzat să o consulte din motiv ca ar fi ocupat, să revină mâine. 

Iar acest mâine ar putea să nu mai vină, când stai sub ușa doctorului și îl implori să te interneze că mori de dureri și neputință

Apelați, cei de la Ministerul Sănătății au pasat responsabilitate către cei de la Consiliul Raional, motivând că cei din urmă sunt fondatorii spitalului.

Mă întreb, cu aceste vremuri bune, mai avem dreptul la viață?", a scris jurnalista.

Contactată de Știri.md, Cristina Vicol, ofițer de presă din cadrul IP Cimișlia, ne-a declarat că IP Cimișlia are în gestiune accidentul rutier cu implicarea unui pieton. La moment se stabilesc toate circumstanțele. Este inițiată o cauză penală.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării