main logo
683

O platformă de angajare în componența noii guvernări, lansată

Plus373 - O inițiativă de crowdsourcing pentru pozițiile cheie în noua guvernare, oricine poate aplica.

O platformă de angajare în componența noii guvernări, lansatăFoto: plus373.com

Grupul de inițiativă plus373 a lansat astăzi o platformă de crowdsourcing, care își propune să adune o bază de date cu talente manageriale care ar putea fi utilizată de noua guvernare de la Chișinău pentru suplinirea pozițiilor cheie din stat, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Accesând site-ul, în câteva click-uri, orice candidat poate să-și arate interesul pentru a fi parte din noua echipă guvernamentală. 

Inițiativa e lansată de societatea civilă, e pur grassroots, apolitică și nu este controlată de noua administrație. Cu toate acestea, inițiatorii contează pe deschiderea guvernării față de astcomfel de proiecte.

“Totul începe de la oameni. Sunt zeci, sute de poziții cheie în stat care urmează a fi suplinite. Avem toată simpatia pentru încercările noii guvernări de a atrage oameni tineri, profesioniști și integri, inclusiv din diaspora, pentru a se implica în procesul de guvernare. 

Nu avem iluzia că această inițiativă va fi bagheta magică care va rezolva definitiv așa zisă “problemă a cadrelor”, dar credem că astfel de proiecte, în totalitate apolitice, promovate de societatea civilă, pot contribui la o guvernare profesionistă, meritocratică și transparentă, stimulând implicarea civică și creând un instrument eficace de atragere a talentelor manageriale în structurile statului”, explică Traian Chivriga, unul dintre membrii echipei.

Care este scopul plus373?

Mai importanți decât politicile propuse și inițiativele legislative, sunt oamenii care se vor ocupa de implementarea acestora. 

Avem toată simpatia pentru agenda ambițioasă pe care și-a propus-o noua guvernare și ne dorim să le dăm o mână de ajutor. 

Cu ajutorul acestei inițiative vom crea o bază de date care va aduna la un loc cele mai bune talente manageriale pe care le are Moldova, pentru a suplini posturile cruciale din stat, de la șefi de secții și agenții, până la, de ce nu, miniștri sau secretari generali de stat. 

Baza de date va fi pusă la dispoziție echipei guvernamentale și, din interacțiunile preliminare pe care le-am avut cu unii membri ai noii administrații, înțelegem că există o deschidere pentru o astfel de inițiativă și ea poate fi de mare ajutor.

De ce plus373?

E un mesaj dublu ascuns în numele inițiativei. Unu, +373 sunt acele cifre magice care, odată tastate, ne leagă de casă, pe cei aflați în afara țării. 

Sperăm astfel să găsim în baza noastră de talente cât mai mulți oameni buni din diasporă, care ar accepta să-și servească țara pentru cel puțin o perioadă de timp și, de ce nu, să contribuim la întoarcerea definitivă acasă a unui număr cât mai mare de moldoveni.

Un al doilea mesaj, pe care-l ascunde acest nume, este indicatorul de performanță pe care ni l-am pus că și grup de inițiativă: să contribuim la plasarea a cel puțin 373 de oameni în poziții importante în noua administrație. O țintă ambițioasă, dar sunt foarte multe de făcut și foarte multe poziții cheie de suplinit, iar noi nu ne temem de provocări ambițioase.

Cine finanțează inițiativa?

Lansarea site-ului, inclusiv design-ul și programarea acestuia, plata hosting-ului și cumpărarea domain-ului, crearea materialelor grafice și promovarea online, ne-a costat 14,854 MDL, achitați din economiile noastre. 

Ce se va întâmpla cu informația colectată? 

Accesul la baza de date vă fi furnizat membrilor actualei administrații. Ulterior, pozițiile deschise vor fi promovate direct în rândul persoanelor înscrise în baza de date. Prin intermediul platformei vă puteți înregistra personal, sau puteți recomanda o persoană profesionistă. 

Pentru început, nu ne propunem să participăm la selectarea oamenilor pentru aceste poziții și încercăm să rezolvăm o problema îngustă dar foarte importantă - centralizarea unei baze de date de candidați potențiali pentru posturile vacante din administrația de stat.

Cine sunt oamenii din spatele acestei inițiative?

Suntem un grup de tineri, apolitici, dar implicați civic - cu alte cuvinte, ne păsă. Nu lucrăm în sectorul guvernamental, nu suntem afiliați guvernării actuale, nu suntem membri de partid și nici nu avem planuri, cel puțin pentru moment, să facem politică. 

Acestea fiind spuse, susținem guvernările care doresc să contribuie la binele Moldovei. Membrii echipei din spatele plus373 sunt Alina Popenco (designer), Traian Chivriga (product manager), Vasile Tofan (copywriter).

Dacă ai vrea să te implici și să contribui să promovăm această inițiativă, sau să lansăm altele, trimite-ne te rog un e-mail la chivrigatraian@gmail.com.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării