main logo
579

O pisică, blocată în vârful unui copac, salvată de oameni cu inimă mare

Acțiunile de salvare în care sunt implicații pompierii nu țin mereu de situațiile excepționale care amenință viața oamenilor. Săptămânal, câinii și pisicile, aflate în pericol sunt salvate de către pompieri.

O pisică, blocată în vârful unui copac, salvată de oameni cu inimă mareO pisică, blocată în vârful unui copac, salvată de oameni cu inimă mare

Cel mai recent caz de acest fel a avut loc chiar astăzi, în jurul orei 09:00, într-un sector din capitală. O pisică s-a încumetat să urce în vârful unui copac, dar să coboare de la înălțime nu a mai avut curajul, scrie zugo.md.

Oamenii din preajmă au observat animalul și au apelat la pompieri pentru ca aceștia să intervină pentru a salva pisica. Spre mirarea oamenilor, salvatorii au ajuns în 2 minute, iar operațiunea de salvare a durat maxim 20 de minute.

Contactată de redacția ZUGO, ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații Excepționale, Diana Țuțu, a declarat că pompierii sunt solicitați dese ori pentru a interveni în astfel de cazuri. 

„Oamenii nu trebuie să se mire, pentru că asta este munca noastră. Salvăm câinii din subsoluri sau locuri greu accesibile, dar și pisicile care se încumetă să urce în copaci”, a menționat Diana Țuțu.

Potrivit specialiștilor, numărul cazurilor în care animalele au nevoie de ajutor se majorează odată cu creșterea temperaturilor. Uneori, însă, salvarea acestora durează mai mult timp din cauză că patrupezii opun rezistență, iar pompierii încearcă să facă tot posibilul ca animalele să nu fie traumate. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării