main logo
2871

O persoană, reținută în cazul răpirii ucraineanului Nicolae Ceaus

O persoană a fost reținută în cazul răpirii judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus.

O persoană, reținută în cazul răpirii ucraineanului Nicolae CeausColaj: știri.md

Anunțul a fot făcut de ministrul de Interne, Pavel Voicu, transmite Știri.md.

„Este prematur să venim cu acuzații, însă la această etapă avem și o persoană reținută. Sunt depistate mijloace de transport, care au participat la comiterea infracțiunii. Sunt identificate unele persoane, dar urmează să stabilim dacă corespunde identitatea acestor persoane. 

Sunt suficiente probe că această crimă a fost comisă de cetățeni străini. Avem probe video și foto că acești cetățeni deja au părăsit țara, traversând frontiera cu Ucraina. 

Avem și înscrisuri în limba ucraineană, însă aceasta nu presupune că sunt neapărat cetățeni din Ucraina”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, potrivit Zdg.md.

Potrivit lui Voicu, oamenii legii au fost anunțați despre răpirea judecătorului ucrainean la o oră după comiterea infracțiunii.

„Pe data de 3 aprilie la ora 13.15 prin intermediul 112 a fost informată poliția, precum că pe strada Testemițanu a fost răpită o persoană. 

La o oră după comiterea infracțiunii a parvenit acest sunet. Imediat la fața locului a ieșit grupa operativă, pentru a documenta cazul. 

Timp de peste 50 de ore am activat pentru a colecta probe, informații, pentru a stabili cercul de persoane care au comis această infracțiune. Am avansat în obținerea anumitor probe”, a mai spus ministrul de Interne, Pavel Voicu.

Știri.md reamintește că judecătorul a fost răpit la data de 3 aprilie din curtea unui bloc de locuit amplasată în sectorul Centru al Capitalei.

Ulterior, în presă au apărut imagini cu momentul în care Ceaus este răpit și urcat într-un microbuz.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării