main logo
632

O paradă a motocicletelor cu ataș s-a dat în Capitală

Zeci de motocicliști și-au scos pe drumuri fiarele pe trei roți și s-au plimbat cu ele prin oraș. Piloții spun că au organizat evenimentul pentru a bucura ochii trecătorilor și pentru a le demonstra că astfel de vehicule încă mai există.

O paradă a motocicletelor cu ataș s-a dat în Capitală

Motocicliștii s-au adunat în sectorul Ciocana al Capitalei, duminică, în jurul orei 15. Majoritatea motocicletelor erau de model Ural, toate având peste 20 de ani. Alexei a venit cu un vehicul pe care l-a moștenit de la tatăl său. Este de marca Ural și are 27 de ani, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

„Am șase motociclete. Mașină aveți? Nu. Am trecut cu ea Transfăgărășanul și oamenii au fost foarte uimiți. Ai noștri sunt deprinși”.

Acum patru ani, această motocicletă era doar o adunătură de fiare. Proprietarul spune că a strâns-o ca pe un puzzle. Carburatoarele sunt de la o motocicletă sportivă, frâna de mână este de la o mașină de marca Lada, iar scaunul este de la un alt automobil”. 

Veceslav și-a cumpărat o Honda fără ataș, fabricată în 2005, acum un an. I-a adăugat anexa metalică care are peste 60 de ani după ce a găsit-o într-un sat.

Veaceslav Cebotari, motociclist: „Proiectul cum îl vedeți în ansamblu a avut la baza ideea de modern cu clasic. Atașul este din anii '54, l-am luat într-o stare proastă și l-am restaurat până la starea pe care o vedeți astăzi”.

Jasper, care la fel este pasionat de motocicletele cu ataș a venit tocmai din Danemarca pentru a participa la evenimentul de azi. Nu și-a adus motocicleta de acasă, ci și-a cumpărat una de aici.

„Aceasta este din 1966. Am cumpărat-o de la un prieten din Moldova, ulterior am restaurat-o timp de șase luni. Arată veche, nu am vopsit-o pentru că vreau să-i păstrez aspectul vechi”. 

Evenimentul a fost organizat pentru a demonstra că motocicletele cu ataș, care erau la modă cândva – sunt nemuritoare. 

Dan Untură, organizator: „Am zis să-i strângem pe toți posesorii de motociclete cu ataș pentru că sunt familiare istoriei noastre. Înregistrați la eveniment avem 110 de persoane”.  

Cât timp au stat pe loc, motocicletele au atras zeci de curioși. 

„Mergeam pe drum și am văzut motociclete și am zis hai să mergem pentru că am și eu acasă una. Este foarte frumos”.

Evenimentul Sidecar este la prima ediție.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării