main logo
352

O organizaţie caritabilă din Turcia ajută cetăţenii nevoiaşi din UTA Găgăuzia

Trei sute de familii defavorizate din UTA Gagauz-Yeri au primit luni, 12 august, ajutoare materiale şi pachete alimentare.

O organizaţie caritabilă din Turcia ajută nevoiaşii din Găgăuzia

Donaţia a fost posibilă datorită unei colaborări a autorităţilor autonomiei cu conducerea organizaţiei „Semiluna roşie turcă” şi a fost oferită cu ocazia unei sărbători religioase, transmite Știri.md cu referire la moldpres.

Organizaţia turcă a distribuit câte o sută de colete în fiecare din cele trei raioane din autonomia găgăuză – Comrat, Ceadâr-Lunga şi Vulcăneşti.  În localităţile îndepărtate împărţirea pachetelor a fost susţinută de administraţiile locale.

Pe parcursul ultimilor patru ani, organizaţia „Semiluna roşie turcă” a acordat ajutor social gratuit  locuitorilor autonomiei, în special celor din categoriile defavorizate.

De la începutul anului curent, fundaţia turcă a desfăşurat mai multe acţiuni caritabile în autonomia găgăuză. Anterior, partenerii din Turcia au distribuit cetăţenilor defavorizaţi colete cu produse de primă necesitate, aparate auditive, au organizat o cină de binefacere pentru vârstnicii din regiune ş.a.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării