main logo
549

O oglindă a fost adusă în centrul Capitalei. Reacția oamenilor

O oglindă a fost adusă în centrul Capitalei, iar trecătorii au fost invitați să se privească și să spună dacă le place imaginea lor.

O oglindă a fost adusă în centrul Capitalei. Reacția oamenilor

Organizația care apără drepturile homosexualilor a inițiat această acțiune și vrea în felul acesta să demonstreze că oamenii sunt diferiți și trebuie să se accepte. Campania se va încheia pe 19 mai cu un marș dedicat comunității LGBT, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

Angelica Frolov, Coordonatoare program advocacy, GENDERDOC-M: “Sunt bine. Să ne respectăm, să ne iubim așa cum suntem. Este atât de frumos că suntem diferiți”.

Acesta este mesajul înscris pe o oglindă care va călători pe străzile Capitalei. Trecătorii sunt îndemnați să își facă poze, iar colecția adunată ar urma să demonstreze diversitatea societății în care trăim.

“Atunci când vă priviți în oglindă, vă place? - Da. - Ce vă place la dvs.? - Că sunt tânăr, voios, puternic”.

“Când mă uit în oglindă? Cât sunt de nefericit“.

Oglinda va fi dusă prin diferite locații. Adresele lor pot fi găsite pe pagina de Facebook a organizației GENDERDOC-M.

“Un păr acolo, barbă dincolo. Dar când sunt ok eu nu mă privesc. Mă duc în lume și mă arăt”.

Oglinda este debutul unei campanii sociale care are loc în Moldova anual. În luna mai sunt organizate mai multe manifestații dedicate comunității LGBT din țară. 

Anastasia Danilova, Directoare Executivă, GENDERDOC-M: “Societatea noastră e diversă, iar diversitatea este o avuție. Rolul nostru e să păstram diversitatea comunității și să nu limităm oamenii, impunându-i să se simtă prost cu ceea ce reprezintă”.

“- Câți oameni din Moldova nu sunt ok cu ceea ce văd și nu mă refer la aspectul fizic? - E vorba de situația socială din țară și multă lume nu se simte bine și fizic și moral și psihologic”.

În acest an, campania va culmina cu un festival “Moldova Pride”, care va avea loc pe 19 mai. Organizatorii vor să pună în discuție problemele comunității LGBT și să îndemne lumea la toleranță. De obicei, în fiecare an, paradele comunității Gay din țară se soldează cu altercații și înjurături. În 2019, evenimentul va avea loc pentru al 18-lea an consecutiv.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării