main logo
617

O nouă şedinţă în dosarul lui Veaceslav Platon

Ședință maraton la Curtea de Apel Chișinău în dosarul lui Veaceslav Platon.

O nouă şedinţă în dosarul lui Veaceslav Platon

Timp de aproximativ șase ore, părțile în proces au pledat pentru admiterea sau respingerea mai multor solicitări din partea apărătorilor lui Platon, transmite Știri.md cu referire la jurnal.md.

Printre acestea se numără citarea, în calitate de martor, a judecătoarei Galina Moscalciuc, care l-a condamnat pe afacerist în aceeași cauză, dar și efectuarea mai multor expertize.

Toate cererile au fost respinse.

Ca de obicei, Veaceslav Platon a fost escortat de zeci de polițiști și mascați. Deși procesul este public, jurnaliștii nu sunt lăsați să intre în sală sau li se permite accesul după mai mult timp de așteptare.

În cadrul ședinței, Platon și avocații săi au solicitat ca procesul, în care afaceristul este învinuit de tentativă de escrocherie și coruperea mascaților, să fie încetat pe motiv că au fost admise mai multe încălcări.

Totodată, apărătorii au cerut efectuarea unei expertize financiar-contabile, invocând că în dosarul lui Ilan Șor, o asemenea expertiză a fost admisă. Judecătorii au respins solicitările, iar presei i s-a interzis să filmeze pronunțarea.

Ulterior, Veaceslav Platon a depus o cerere în care solicită instanței să fie audiate mai multe persoane, printre care fosta președintă a Consiliului de Administrație ”Moldasig”, Stela Pahomi, și ofițeri ai detașamentului ”Pantera”. Unul dintre martorii cheie solicitați de Platon a fost judecătoarea Galina Moscalciuc, care l-a condamnat la 12 ani de închisoare și, mai nou, figurantă într-un dosar de corupție.

Printre solicitările respinse s-a numărat și cea de efectuare a unei expertize a discurilor, pe care a fost înregistrată discuția între Platon și angajații de la ”Pantera”, pe care acesta i-ar fi corupt.

Avocații au declarat că Procuratura Anticorupție a prezentat în instanță doar un disc dintre cele două existente și că cel din urmă ar conține declarații în care se arată că Platon glumea cu mascații. În cadrul expertizei făcute în Rusia se arată că anume ofițerii au fost cei, care au cerut cadouri de la afacerist, iar acesta le-a replicat că nu le poate satisface dorințele.

Precizăm că în decembrie trecut, Veaceslav Platon a fost condamnat la 12 ani de închisoare pe mai multe capete de acuzare. Procurorii susțin că într-un caz, Platon, împreună cu doi complici, ar fi intenţionat să sustragă milioane de lei de pe conturile unor firme de asigurări.

În alt caz, afaceristul le-ar fi promis unor angajați de la Detașamentul cu Destinație Specială „Pantera” apartamente în Chișinău, automobile sau mii de euro pentru a beneficia de anumite facilități. Dialogul dintre Platon şi mascaţi a fost filmat de ofițeri cu o cameră ascunsă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării