414
0
O nouă ședință de judecată la Curtea de Apel Cahul în dosarul lui Șor
414
0

La Curtea de Apel Cahul are loc cea de-a șaptea ședință în dosarul primarului de Orhei, Ilan Șor.

La fel ca și în alte cazuri, în fața instituției s-au adunat mai mulți susținători ai primarului de Orhei, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

În cadrul acestei ședințe, judecătorii urmează să se expună pe marginea cererii înaintată de avocații lui Șor la ședința trecută pentru efectuarea unei expertize financiar-contabile. Anterior, unul dintre avocații lui Ilan Șor a refuzat să ne ofere mai multe detalii despre această expertiză contabilă.

Toate ședințele de la Curtea de Apel Cahul în acest dosar sunt desfăşurate cu uşile închise, această decizie fiind luată încă pe 23 mai, la solicitarea procurorul pe caz. Motivele invocate pentru a judeca dosarul departe de ochii publicului au constat în faptul că în prima instanţă dosarul a fost examinat, la fel, cu uşile închise.

Dosarul lui Ilan Șor a ajuns pe masa Curții de Apel Cahul după aproape opt luni de blocaj la Judecătoria Chișinău și Curtea de Apel Chișinău. Dosarul a fost transmis în magistraților Evghenii Dvurcenschi, Nina Veleva și Vitalie Movilă de la Curtea de Apel Cahul, după ce președintele Curții de Apel Chișinău a invocat că în instanța pe care o conduce și care numără 56 de magistrați, dintre care 21 fac parte din Colegiul penal, nu sunt decât doi judecători compatibili pentru examina cauza.

La 21 iunie 2017, Ilan Șor, controversatul businessman, primar al orașului Orhei și lider al partidului care-i poartă numele a fost condamnat de magistratul Andrei Niculcea de la Judecătoria Chișinău la șapte ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani și a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivă. Ilan Șor se află în libertate, fiind sub control judiciar, chiar dacă numele său figurează în ambele rapoarte Kroll drept unul dintre principalele personaje implicate în frauda bancară.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter