main logo
4026

O nouă cooperare între Moldova și Italia: Două acte, semnate la Chișinău

Oficialii R. Moldova și R. Italia au semnat o Declarație comună în sprijinul aderării Moldovei la Uniunea Europeană, semnată de viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov.

O nouă cooperare între Moldova și Italia: Două acte, semnate la ChișinăuImagine simbol

De asemenea, la o ceremonie festivă în fața președinților Maia Sandu și Sergio Mattarella, ministrul Culturii al R. Moldova, Sergiu Prodan, și viceministrul Afacerilor Externe ș Cooperare Internațională al R. Italiene, Edmondo Cirielli, au semnat Programul Executiv de Cooperare Culturală între Guvernul Republicii Italiene pentru anii 2024-2027, transmite Știri.md.

„Italia va fi alături de R. Moldova pentru a garanta integrarea ei în Uniunea Europeană. Poziția noastră este foarte clară, aveți sprijinul nostru deplin. În acest context, suntem foarte mulțumiți de convocarea primei conferințe interguvernamentale”, a declarat președintele italian, Sergio Mattarella.

În replică, președintele R. Moldova, Maia Sandu, a mulțumit autorităților italiene pentru sprijinul pe care îl acordă țării noastre în procesul de aderare la UE.

„Vreau să-mi exprim recunoștința pentru sprijinul continuu al Italiei. Împreună suntem mai puternici și vom reuși să construim o lume mai bună pentru generațiile viitoare. Lucrăm pentru a pregăti R. Moldova de aderarea la UE până în 2030. Ne exprimăm speranța ca și instituțiile europene să fie gata de aderarea noastră”, a declarat Maia Sandu.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării