main logo
326

O nouă amânare în dosarul lui Vlad Filat

Ședința de astăzi de la Judecătoria Chișinău în dosarul lui Vladimir Filat a fost amânată după ce avocații fostului premier au depus recurs la Curtea de Apel împotriva încheierii Judecătoriei Chișinău prin care a fost respinsă solicitarea apărării de a sesiza Curtea Constituțională.

O nouă amânare în dosarul lui Vlad Filat

„Considerăm logic să fie determinat dacă instanța este competentă să judece cauza”, a precizat Victor Munteanu, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

Anterior, Judecătoria Chișinău a respins solicitarea avocaților lui Filat prin care aceștia au cerut să fie verificată constituționalitatea articolului 40, aliniatele 1 și 3, Cod de Procedură penală, care se referă la „competența teritorială în materie penală” și la instanța competentă să examineze un dosar. 

Mai exact, avocații lui Filat au invocat faptul că, în rechizitoriu, nu a fost stabilit locul comiterii infracțiunii incriminate acestuia, deci, nu ar fi clar de ce dosarul trebuie să fie examinat la Judecătoria Chișinău. Totodată, aceștia au făcut referire la norme constituționale care ar fi în contradicție cu acel articol din Cod și care ar încălca prezumția nevinovăției.

Fostul premier Vlad Filat nu a putut să facă declarații de presă nici la ședința de astăzi de la Judecătoria Chișinău. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării