main logo
1100

O moldoveancă stabilită în Italia confecţionează măşti pentru hipoacuzici

Pandemia de COVID-19 inspiră creatorii de haine să se reprofileze. O moldoveancă stabilită în Italia, a început să facă măşti de protecţie pentru persoanele cu deficienţe de auz.

O moldoveancă din Italia confecţionează măşti pentru hipoacuzici

Deocamdată, acestea au fost confecţionate de probă, la cererea Asociaţiei Surzilor din oraşul Torino, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

Ulterior însă, dacă va fi nevoie, măştile vor fi cusute într-un număr mai mare şi oferite gratuit acestor oameni.

Până la pandemie, atelierul de croitorie al Olesei Ioniţă din oraşul Torino, confecţiona echipament pentru lucrătorii medicali.

Olesea Ioniță: "Asociaţia surdo-muţilor care m-au contactat şi m-au rugat să rezolv această problemă. Masca are toate caracteristicile feţei şi este simplu de făcut, cei care vor să le facă şi din Moldova noi îi putem ajuta."

În Moldova, deocamdată, asemenea măşti nu există, dar specialiştii spun că le-ar prinde bine persoanelor hipoacuzice, care întâmpină greutăţi cu cele obişnuite.

Ala Bargan, directorul Casei de cultură a surzilor: "Tare bună idee, luând în consideraţie faptul că sunt cuvinte pe care fără articulaţia buzelor nu le poţi înţelege, pentru că în limbajul semnelor sunt cuvinte asemănătoare."

Asociaţia Surzilor din Moldova numără peste trei mii de membri.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării