19 aprilie, 15:01
902
0
O moldoveancă stabilită în Italia confecţionează măşti pentru hipoacuzici
19 aprilie, 15:01
902
0

Pandemia de COVID-19 inspiră creatorii de haine să se reprofileze. O moldoveancă stabilită în Italia, a început să facă măşti de protecţie pentru persoanele cu deficienţe de auz.

Deocamdată, acestea au fost confecţionate de probă, la cererea Asociaţiei Surzilor din oraşul Torino, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

Ulterior însă, dacă va fi nevoie, măştile vor fi cusute într-un număr mai mare şi oferite gratuit acestor oameni.

Până la pandemie, atelierul de croitorie al Olesei Ioniţă din oraşul Torino, confecţiona echipament pentru lucrătorii medicali.

Olesea Ioniță: "Asociaţia surdo-muţilor care m-au contactat şi m-au rugat să rezolv această problemă. Masca are toate caracteristicile feţei şi este simplu de făcut, cei care vor să le facă şi din Moldova noi îi putem ajuta."

În Moldova, deocamdată, asemenea măşti nu există, dar specialiştii spun că le-ar prinde bine persoanelor hipoacuzice, care întâmpină greutăţi cu cele obişnuite.

Ala Bargan, directorul Casei de cultură a surzilor: "Tare bună idee, luând în consideraţie faptul că sunt cuvinte pe care fără articulaţia buzelor nu le poţi înţelege, pentru că în limbajul semnelor sunt cuvinte asemănătoare."

Asociaţia Surzilor din Moldova numără peste trei mii de membri.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter