main logo
10345

O moldoveancă din SUA povestește cum a fost vaccinată anti-COVID-19

Dina, o absolventă a Facultății de Jurnalism a USM, a fost vaccinată de coronavirus în SUA.

O moldoveancă din SUA povestește cum a fost vaccinată anti-COVID-19Foto: luchianiuc.com

Despre primele impresii și procedura de vaccinare în SUA moldoveanca i-a relatat bloggerului Eugeniu Luchianiuc, transmite Știri.md.

Pe blogul său, Luchianiuc scrie că moldoveanca a fost vaccinată de COVID 19 ieri, în Centrul de Reabilitare PostOperatorie „Smith Ranch” din statul California.

"Procesul de vaccinare este, în totalitate, administrat de către Ministerul Sănătății. La ei a venit o echipă de peste 20 de oameni dintre care majoritatea surori medicale care le-au vaccinat. În facilitatea medicală în care lucrează au peste 20 de bolnavi de COVID-19, inclusiv 8 angajați. Ieri au fost vaccinați toți angajații care au dorit să o facă. Există posibilitate de a refuza vaccinul. Nu este obligatoriu.

Înainte de toate au primit 4 pagini în care e descris vaccinul și posibilele efecte postvaccin. Au semnat foaia de înregistrare și după asta au fost vaccinați. Următoarele 15 minute au fost urmăriți atent pentru a nu avea șoc anafilactic. În rest contraindicații sau interdicții nu-s. Simptomele pot apărea, e o chestie normală. Asta, conform Dinei, dovedește faptul că vaccinul funcționează.

În 21 de zile vaccinul trebuie repetat pentru a-și întări efectul.

Vaccinul e al celor de la Pfizer.

Totodată, Dina zice că doctorul principal din echipa venită, responsabilul de la Ministerul Sănătății din California, în discuția cu doctorul principal din spital zicea că efectele vaccinului nu sunt periculoase, mai cu seama dacă se compară cu efectele COVID-19. El zice că nu sunt înregistrate efecte adverse", a scris Eugen Luchianiuc.

Amintim că la data de 15 decembrie în R. Moldova a fost înregistrat ultimul anti-record de persoane decedateAtunci autoritățile raportau 27 morți în doar 24 de ore.

Precizăm că bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus în R. Moldova a ajuns la 135.910 de cazuri.

Știri.md amintește că Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a declarat că Republica Moldova revine la starea de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul țării în perioada 30 noiembrie 2020-15 ianuarie 2021, ca urmare a Codului roșu de COVID-19 la nivel național.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării