main logo
736

O moldoveancă din Irlanda portretizează într-un mod deosebit

Chiar dacă este departe de casă, dorul o inspiră să creeze lucruri minunate. Vrem să vă facem cunoștință cu o artistă moldoveancă, care zugrăvește portrete peste hotarele țării.

O moldoveancă din Irlanda portretizează într-un mod deosebit

Cristina Kelly locuiește de ani buni în Irlanda. Chiar dacă vremea de acolo e mai mult posomorâtă, ilustrațiile artistei emană soare și multă culoare, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

Aceasta pictează de trei ani încoace. Până atunci a absolvit o facultate de limbi străine la Chișinău, după care a făcut trei ani de design interior la Dublin. 

Cristina crede despre sine că este o persoană ambivertă, și asta pentru că îi plac oamenii, dar în același timp se simte bine și în singurătate. 

Îi plac petrecerile, dar știe să plece la timp. Îi plac discuțiile lungi, însă doar cu oamenii care-i sunt tare dragi.

E o plăcere enormă și nu în ultimul rând un privilegiu. Când pictez sunt totalmente prezentă în acel moment, deci e un fel de meditație care face ordine în gânduri și reduce din anxietățile vieții cotidiene”, menționează tânăra artistă.

Portretele sale sunt un răspuns instinctiv și emoțional la o imagine oarecare. Talentata basarabeancă pictează doar ceea ce îi place chiar daca sunt comenzi particulare. 

Nu obișnuiește să picteze urmând careva instrucțiuni și întotdeauna încearcă să-și rețină libertatea de a crea ce îi place ei.

Ne întrebam dacă Cristinei s-ar fi gândit vreodată ca lucrările sale să fie pictate pe pânză de mătase, diverse accesorii sau dacă ar tenta-o să încerce și altă formă de exprimare artistică. 

„Mi-ar plăcea să-mi văd lucrarile pe mătase, dar nu am explorat suficient subiectul ca sa mă dau cu părerea. Eu lucrez acum în ulei, guașă și produc și lucrări digitale. 

Între toate aceste forme de exprimare artistică chiar nu reușesc să mă plictisesc. În plus, îmi place mult fotografia și designul, lucruri pe care, la fel le practic cu placere”, menționează pictorița.

Cât ține de timpul alocat unui tablou pentru ca acesta să vadă lumina zilei, aceasta ne spune că depinde de complexitatea fiecăruia. 

Un tablou care este efectuat la comanda se creaza mai repede decât unul care are un concept în spate. Iar căutările, digerarea ideilor, găsirea modalităților reușite de exprimare, executarea acestora sunt toate părți esențiale ale unui proces creativ.

Am provocat-o pe Cristina, să ofere câteva sfaturi pentru tinerii care abia se lansează în lumea artei. La care ea ne spune că-i place mult gândul exprimat de Andy Warhol, care a încurajat-o și pe ea la rândul ei. 

Acum 2 ani în urmă, într-un interviu pentru EA.md, tânăra a menționat că avea pictate și desenate peste 42 de portrete după chipuri din fotografii. 

De fapt, era o serie de o Sută de portrete, pe care între timp artista a completat-o în întregime. Iar acum are un album întreg pe Facebook sub această denumire. Acum nu știe cu exactitate câte portrete a adunat în palmaresul său. „Vreo câteva sute bune să fie. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării